söndag 1 november 2020

Botox och Mr Snögubbe

Söndag. Jag väntar på att det ska bli imorgon klockan fyra så att jag kan börja använda nacken hur jag vill igen. När man har gjort botox så ska man vänta 2-3 dygn innan man tränar eller masserar området så jag är alltid väldigt noga med att inte belasta musklerna under den tiden. Nacken är lite knepig på det sättet att man ofta inte tänker på hur och när man använder den, men jag vet att jag också är överdrivet noga, haha. Jag har köpt en bullet journal inför nästa år som jag väntar på att hugga in i men jag är en riktig gamnacke när jag ritar så det är bäst att låta bli tills tre dygn har gått.

Vanligtvis när jag gör botox så gör jag alltid nacke och käkar, sen brukar vi fylla på andra områden på återbesöket två veckor senare. Första gången gjorde vi ner i axlarna och i "argrynkan" mellan ögonbrynen, andra gången kråksparkar och panna. Jag har mått bättre andra gången men det beror nog mer på att mina muskler varit mer avslappnade sedan omgång ett och inte på vilka specifika områden vi fyllt på vid återbesöken. Tror jag iallafall.

Områdena jag känt av mest under veckan när sommarens behandling börjat släppa är nacken och käkarna. Nacken har dock varit värst så vi gjorde en chansning och körde på endast den till att börja med. Kan den räcka för att hålla huvudvärken borta så är det ju skönt rent ekonomiskt men vi får se om två veckor om käkarna behövs göras också.


Imorgon är det dags för Mr Snögubbe ovan att klippa sig. Någon mer som har hundar som samlar på sig snöbollar i hela pälsen när det är tö ute? Det är lika roligt och drygt varje år, haha. Jag har fått ansvaret att ta han till frissan imorgon klockan tio och det är något jag hade varit lite nervös över om jag varit hemma själv. Utmattningen har svårast för morgnar om jag inte har tur och vaknar tidigt. Jag behöver någon till några timmars vila efter att jag vaknat innan jag har ork att göra något oftast.

Nu ska jag se på Bachelorette Australien med mina kära föräldrar. Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar