lördag 24 oktober 2020

Dagen då jag föll för jakt

Det blev en riktig fotodag igår och jag känner hur kreativiteten har börjat sprudla lite igen. Ska jag nämna något positivt som utbrändheten fört med sig så är det att jag har kommit tillbaka till mig själv och hittat tillbaka till kreativiteten jag hade innan jag började känna prestationsångest över precis allting.

Daniel ville åka till Käringforsen igår under dagen för att prova att fiska lite. Jag packade med mig kameran och tog lite bilder. Vädret var inte optimalt då det var direkt solljus men jag lyckades få en bild på forsen som jag ändå tycker om.

På kvällen fick jag reda på att det var stor chans att se och fota norrsken här i Dalarna så jag var på helspänn. Jag försökte lära mig att läsa av magnetogram och började följa Norrsken på Facebook som är en helt fantastisk grupp/sida som ett gäng skapat för alla som är intresserade av att jaga norrsken. För första gången i livet var jag spänd på jakt, haha. Folk packar med sig fika, termos och klär sig i tjocka kläder för att åka ut till mörka platser och vänta in den gröna magin. 


Jag fick med mig Daniel på en tur till Gysjön där vi var i några timmar. Det är viktigt att det inte är något ljus från t.ex. gatlyktor eller annat som stör så vi fick ta på oss pannlampor och så fick jag leka lite med kamerainställningarna för att hitta rätt. Jag har ju aldrig fotat stjärnor innan så det var lite trixigt. Jag lyckades till slut få till bilden ovan som jag är väldigt nöjd med för att vara mitt första foto på stjärnhimlen. 

När jag fått till inställningarna och fångat stjärnhimlen på bilden ovan så satte vi oss i bilen, värmde oss och lyssnade på spökhistorier. Jag hade varit lite uppvarvad hela dagen så jag blev väldigt trött och hade också spänningar i nacken och käkarna. Vi bestämde oss då för att avsluta och åka hem.
Även om det inte blev något norrsken fångat så är jag ändå nöjd med dagen och kvällen. Jag älskar när jag får mersmak för något nytt så det var absolut inte första gången jag fångade natthimlen med kameran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar