Sofia Vähäjylkkä: Röntgenstress?

tisdag 12 maj 2020

Röntgenstress?

I början av året var jag så lättstressad att jag inte kunde boka in mer än två läkarbesök i veckan, helst mindre, eller med en veckas "vila" från besök över huvud taget. Min stress har dock avtagit avsevärt, trodde jag iallafall.

Idag ska jag röntga händer och fötter och så klart har jag vaknat tidigt två morgnar i rad. Igår strax innan sju och idag klockan tre (!) på morgonen. Har vridit och vänt mig, slagit på en podd och försökt att somna om men utan att lyckas. Dessutom värker händerna och är stela när jag väl vaknar så det gör det inte lättare.


Så här ser mitt ansikte ut nu när det gått två veckor och botoxen har fått full effekt. Jag har svårt att avgöra hur pass mycket det har hjälpt då jag samtidigt koncentrerar mig hela dagarna på att slappna av i käkmuskulaturen och att jag har börjat äta Orudis (antiinflammatoriskt och antireumatiskt läkemedel).

Rent utseendemässigt har det blivit stor skillnad. På vänster sida är mungipan gladare och jag är inte lika bullig som på höger (ni ser ju hur mycket min ansiktsform skiljer sig), men jag gör ju inte det här för utseendets skull utan för att minska mina smärtor. Jag har fortfarande svårt att gapa stort och att tugga hård mat. Jag vaknar också fortfarande av att jag pressar ihop tänderna och Daniel har fått säga till mig en morgon när jag legat och gnisslat.

Jag ska tillbaka till Forma Vita på söndag så vi får se vad som händer då. Kanske kan man ha i lite till i höger käke utan att jag tappar tuggförmågan helt, eventuellt blir det panna/tinningar också men det ska jag fundera på tills dess. Hade jag bara fått min tid till bettfysiologen hade det varit enklare att göra en avvägning, se hur länge jag kan stå ut utan att behöva kasta pengar på kortvariga lösningar.

2 kommentarer:

  1. Jag har ett förslag till till diagnos. Osäker på om du vill ha det dock. Hoppas du får ett bra svar snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så länge det inte är ME så är förslag välkomna, haha!

      Radera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)