Sofia Vähäjylkkä: Korvfingrar och tuffa tider

måndag 4 maj 2020

Korvfingrar och tuffa tider

Det har varit tuffa tider igen och mycket har hänt sedan sist. Jag har bland annat fått en diagnos (fibromyalgi) som är satt på felaktiga grunder, och då är det inte bara en utan flera saker som gör att den är satt alldeles för lättvindigt. Jag har också besökt akuten ännu en gång (fem gånger under 2019 och sjätte gången i helgen). Fick Orudis utskrivet, som är en antiinflammatorisk och antireumatisk medicin, och den har lyckligt nog fungerat ganska bra. Ledvärken är inte helt utraderad men så här bra smärtlindring mot mina leder har jag aldrig haft. I princip alla smärtor försvann förutom min brutala huvudvärk och en del av nackvärken.

I och med min feber och huvudvärk så fick jag passera coronatälten innan jag kom in på akutmottagningen. Efter att ha förklarat min situation så slängde sköterskan av sig sitt visir, sa att detta inte handlar om corona och följde med mig in till medicin på akuten.

Jag har dock börjat tänka om och i värsta fall så har jag lotsats in på akuten med just corona. Anledningen till att jag tänker så är att min huvudvärk förändrades drastiskt och väldigt snabbt i fredags och jag känner inte igen den värken över huvud taget. Den beskrivs ingenstans på nätet och dessutom hade mamma samma sorts huvudvärk veckan innan. En så intensiv och kraftig huvudvärk att det känns som att man ska dö. Ingen av oss kan känna igen den sedan tidigare. Den är fruktansvärd och bara... konstig.
Värktabletter funkade inte ens lite och jag kunde inte vända huvudet från vänster till höger utan att det förvärrades. Det var bara att ligga raklång på rygg och hålla huvudet blickstilla. Med huvudvärken kom också en extrem trötthet och hela kroppen var matt. Tidigare har jag varit helt klar i huvudet trots mina smärtor men det här var en helt annan femma. I två dagar hade jag den här konstiga huvudvärken och igår var jag som i en dimma hela dagen. Det kändes som att jag var i ett mellanläge mellan dröm och vakenhet. Började dessutom känna mig dum i huvudet över att jag var så trög. Det tog plötsligt tid att registrera vad andra sa och lika lång tid att själv hitta alla ord när man skulle svara.

Jag hoppas verkligen att dom inte har släppt in mig på sjukhuset om det är corona det handlar om. Det är ju inte mitt fel om så har skett men det känns ju inte bra ändå. Får bara låta bli att tänka på det för tester görs ju inte så jag kommer ju inte att få veta i vilket fall.
Mammas huvudvärk kom och gick så jag går lite på äggskal just nu i rädsla att den ska komma tillbaka. Jag hoppas inte.


Dagens händer. Förstår ni att jag tvivlar lite på fibromyalgi?

Nu väntar jag på röntgen av händer och fötter, samt att få komma till en annan reumatolog för en second opinion. Läkaren på akuten kände min läkare så dom ska försöka få igenom att jag ska få komma till ett annat landsting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)