Sofia Vähäjylkkä: Virgo

lördag 18 april 2020

Virgo

Nån mer jungfru som känner igen sig? :-)

Tjolahopp, tjolahej. 
Fina Elsa lämnade en kommentar i mitt förra inlägg där hon hoppades att det skulle komma lite positiva nyheter snart. Idag har jag möjligheten att komma med några, även om de är ganska små.

Det har gått fyra dagar med Amitriptylin nu (om jag räknat rätt) och jag kan faktiskt märka lite skillnad i främst nacken men också lite litegrann i huvudet. Dessutom har jag tagit tag i rörelse i miniformat genom att gå två varv runt huset varje dag. Idag kändes det som att benen hade kunnat gå hur länge som helst, problemet är bara att jag inte kan lossa huvudet och lämna det hemma, haha.
Dock vaknade jag med extrem stelhet och värk i händerna vid femtiden imorse. Fick gå upp och ta Naproxen innan jag kunde somna om igen. Kollade upp biverkningarna på Amitriptylinet men där hittade jag ingenting, så att den värken är tillbaka är nog bara en slump.

Jag har fortsatt finurla på trycket i skallen och käkarna och har kommit fram till att jag förmodligen har en riktigt envis bihåleinflammation. Eller det är det som stämmer bäst in just nu iallafall. Jag har nog aldrig haft problem med bihålorna innan så det är väldigt ovant och obehagligt. Som tur är så fick jag ju antibiotika utskrivet av tandläkarn och det används ju också mot bihålorna så det är bara att käka på för glatta livet. Varvar med Citodon under dagarna som lättar smärtan något men tyvärr inte under särskilt lång tid.

Nu längtar jag tills på måndag så jag kan få prata med läkaren igen. Han hade en teori, ifall ingen annan förklaring hittas, om att en eventuell utmattning kan ha slagit ut mitt immunförsvar. Jag har alltid varit väldigt frisk fysiskt, knappt haft skolfrånvaro alls under uppväxten, så det här är knappast något jag är van vid. Om den teorin stämmer så är det extremt frustrerande att det här dåliga immunförsvaret inte kan backas upp av några prover. Jag hatar tanken om att folk kan tolka mig som nån som hittar på. Som ett av citaten ovan säger så är jag en riktig analytiker, detektiv, måste ha svar på ALLT. Är det något som får mig att bli frustrerad här i världen så är det att inte veta och att inte kunna slänga fram bevis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)