Sofia Vähäjylkkä: Uppdatering efter en helveteshelg

söndag 26 april 2020

Uppdatering efter en helveteshelg

Det har varit tomt här i några dagar. Vid det här laget vet de flesta vad det betyder - att jag har haft en sämre period.

Jag fick bekräftat av tandläkaren förra veckan att det är mina spända käkmuskler som orsakar ryckningar i ena mungipan. Trots det ville min läkare ta det säkra före det osäkra och trappa ner lite på Venlafaxinet så att jag kan ta det i kombination med Amitriptylin utan att drabbas av serotonergt syndrom.

Jag har som sagt bävat inför den dagen jag måste trappa ner på Venlafaxin. Har glömt att ta tabletten några gånger och det är fruktansvärt obehagligt, som att det skickas upp ständiga elektriska stötar i skallen.
I och med att utsättningssymtomen är som de är så bestämdes det att uttrappningen skulle ske långsamt och att vi tar bort väldigt låga doser i taget. Jag har gått på 150mg på morgonen + 150mg på kvällen. På kvällsdosen har vi tagit bort 37,5mg och jag har mått som en pissråtta rent utsagt. Jag har hulkat och snorat i Daniels famn tre gånger sen i fredags och fått starka tankar om att vilja avsluta livet igen. "Ingenting blir bättre om du dör" brukar vara sant och ärligt men det enda huvudet säger tillbaka just nu är "jo, det blir bättre om jag dör för då slipper jag åtminstone ha ont." Jag vill verkligen inte dö, och jag kommer inte att dö än, men ibland känns det verkligen som att jag inte har något val.


I fredags var jag hos Mördar-Conny (naprapat) för första gången. "Conny är ett sånt namn man kan sätta i princip vad som helst framför" därav hans inte så trevliga nick. Han är dock motsatsen till sitt ofrivilliga smeknamn och jag har bara gott att säga om om honom. Jag hade en tid på 45 minuter men han tog sig an mig i hela en och en halv timme! Den första tiden pratade vi bara om alla skitproblem jag har och jag fick uppmaningen att fixa tid hos reumatologen igen snarast. Han var förundrad över att alla (utom ett) reumatiska frågetecken fortfarande inte var uträtade. En allmänt vettig, seriös och riktigt bra person. Kommer att rekommendera honom tills jag dör. Typ.

Efter långt snack så fick sig min stackars rygg, nacke, axlar och hals en rejäl omgång, lite knak och sen en upptejpad rygg innan jag fick gå hem. Tejpen är kvar på ryggen men ska bort efter idag. Inser vilken fruktansvärt dålig hållning jag haft då jag tycker att jag ser ut som en banan nu när ryggen hålls på plats. Känns som att magen är gravid i femte månaden och att pattarna hänger mer än vanligt men tydligen är det så här jag ser ut. Eller ska se ut rättare sagt.
Fick tre övningar som jag ska göra varje dag i en och en halv vecka och sen ska vi ses igen. Har ni problem med ryggvärk eller liknande måste (!) ni gå till naprapat eller kiropraktor innan det går för långt, lova mig det!

Imorgon är äntligen denna gräsligt långa helg över och jag kan få svar angående den lite kontroversiella behandlingen jag skrev om i föregående inlägg. Kan regionen bistå mig är jag mer än tacksam men jag är beredd på att jag förmodligen får skuldsätta mig lite till och betala den själv. Utan mina nära och kära och deras hjälp hade jag varit död idag. Finns ingen tvekan om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)