Sofia Vähäjylkkä: Påskisch ontisch käkisch

torsdag 9 april 2020

Påskisch ontisch käkisch

Dag 28 med feber idag. Jag kommer aldrig att komma ur den här karantänen alltså. När min kropp får feber så biter den sig fast som en blodigel och vill aldrig släppa. Är skönt att slippa hosta, snuva och onda muskler (mer än där jag alltid har ont) men så länge febern är kvar så är jag ju inte välkommen någonstans. Även om jag tror att jag bara är "vanligt sjuk" som jag har varit det senaste året så vågar jag inte ta risken ifall jag råkar smitta någon.

Syster var förbi med hennes nyfödda Lova vid tolvtiden men det var bara att stå utanför bilen och kika in genom fönstret för att säga hej. Får se om hon både står och går innan jag får träffa henne "på riktigt".

Jag har haft tät kontakt med min läkemedelssjuksköterska den senaste tiden och nu kommer vi behöva sätta in Citodon igen för att jag inte ska vara halvdöd tills på tisdag när jag får träffa läkaren igen. Gårdagen var så bedrövlig att jag inte stod ut längre. Det blixtrade i huvudet och efter att smått ha gjort vissa käkövningar jag fått från tandläkaren så la jag mig i sängen och bölade rakt ut. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag funderade på om jag skulle behöva åka in på akuten igen - men jag härdade ut. De där käkövningarna kan dra åt skogen för det finns inte en chans att jag utsätter mig för den smärtan igen.


Något roligare är iallafall att det är påsk och långledigheter som väntar. Påsken är ingen särskilt stor högtid i min familj men vi brukar passa på att äta lite extra gott, både mat och godis, och så är det trevligt när det är mer folk hemma så man kan umgås.

Jag har ju inte varit hemifrån mer än på två läkarbesök och en promenad på en månad så jag är skapligt trött på alla vardagligheter. Hade egentligen velat gå ut på finrestaurang och beställa in något riktigt gott men det går inte. Löser det genom att Oliver får ta med sig thaimat från Floda till mig och Daniel istället, hehe. 

Önskar er en glad och frisk påsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)