Sofia Vähäjylkkä: Läkarbesök och ny medicin

tisdag 14 april 2020

Läkarbesök och ny medicin

Idag var det dags för ett nytt läkarbesök igen. Min läkare har varit på lasarettet i Falun i några veckor men är äntligen tillbaka igen.

Mitt besök tog över en timme. Min problematik är extremt svårbedömd så det tar hundra år att utesluta saker och ting. Hittar vi till slut ingen förklaring så är det enda vi har att falla tillbaka på stress - alltså utmattningssyndrom.
Jag är helt med på att stress finns med i bilden men jag har aldrig kunnat förlika mig med att det är allt. Jag tror inte på att det är allt.

Läkaren startade iallafall en feberutredning, gav mig ny smärtlindrande medicin, tog emot symtomlistan jag skrev igår samt min huvudvärksdagbok. Han skulle kolla upp eventuell magnetröntgen med röntgenavdelningen i Falun men jag har inga förväntningar alls på att de vill ta emot mig. Egentligen hade jag velat röntga hela min kropp men det är främst nacken jag är orolig över. Hur mycket jag än vill köpa utbrändhetsförklaringen så kan jag inte det. Det känns inte rätt och har aldrig gjort. Dessutom så måste ALLT annat uteslutas innan den diagnosen sätts.


Här är medicinen jag fick utskriven och som jag ska börja med ikväll, Amitriptylin, eller Saroten som det också heter. Det är egentligen en antidepressiv medicin men den ska tydligen funka bra för vissa som lider av nervsmärtor. Jag har ätit SSRI tidigare, äter SNRI sedan fem år tillbaka och nu ska jag alltså få prova TCA också.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag hade höga förväntningar. Venlafaxin som jag redan äter ska ju också kunna verka mot smärtor i vissa fall, men jag ska ge det ett genuint och ärligt försök och helt enkelt hoppas på det bästa.

Nu: gurgla brusalvedon mot mina fruktansvärt ömma käkar och om jag orkar göra några käkövningar igen. Jag sa till läkaren att jag helt ärligt ville kasta dom där övningarna åt helskotta sist jag gjorde dom. Han peppade mig och sa att jag skulle prova att ta smärtstillande innan så kanske det går bättre. Får se om jag ligger och grinar igen om ett tag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)