Sofia Vähäjylkkä: Byebye höger ansiktshalva

måndag 20 april 2020

Byebye höger ansiktshalva

Inte nog med att jag har spatserat runt i Jolles vackra fisktofflor idag, nu har även min högra ansiktshalva slutat fungera. Jag har ju varit stel och haft nedsatt känsel de senaste dagarna men att det ska gå helt loco hade jag inte räknat med. Tänkte först att det var på väg att bli förlamat men i och med att jag kan prata och röra munnen så förstod jag att det är muskeln i kinden som har spasmer. Jag får kortare pauser ibland på max 30 sekunder där muskeln slappnar av, sen börjar ryckningarna igen och mungipan åker upp.

Det här gått några timmar sedan det började och det börjar göra riktigt ont. Muskeln fastnar i spänt läge och kan vara så i evigheter (kolla min Instastory för videos).

Fick prata med både vårdcentralen och min läkare men det fanns inga tider kvar. Min läkare misstänker att Amitriptylinet i kombination med Venlafaxin har orsakat detta, själv tror jag att det är helvetessjukan som valt att lägga till lite extra symtom. Varför inte toppa med lite extra göttigheter liksom.
Fick en akuttid till tandläkaren imorgon och så ska läkaren ringa upp mig igen. Förhoppningsvis har det gått över tills dess men vi får helt enkelt se.


På dessa två bilder är jag helt avslappnad, både med stängd och öppen mun.

Ska försöka fortsätta njuta av det fina vädret nu men de här sammandragningarna gör mig väldigt trött.

2 kommentarer:

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)