Sofia Vähäjylkkä: Behandlingen ingen trodde att jag skulle göra

måndag 27 april 2020

Behandlingen ingen trodde att jag skulle göra

Pamparapam! Jag har en negativ nyhet att komma med idag men två bra (sen kommer jag babbla ur mig 4676 negativa och 4578 positiva under inläggets gång men jaja, ni vet hur jag funkar).

Var börjar vi? Dåligt är alltid bäst, så avslutar man på topp.
Vad är det för drygheter jag ska komma med idag? Jo, jag sover numera som en kratta och vaknar med djävulusisk värk i händerna. Har dessutom haft grov abstinens och utsättningssymtom efter att jag slutade tvärt med Citodon i lördags och efter att vi trappat ner på Venlafaxin. En annan dålig nyhet är att jag fick svar imorse om att regionen inte kommer att bistå den något kontroversiella behandlingen jag efterfrågat då den endast ges personer med kronisk migrän, och jag råkar ju ha kronisk spänningshuvudvärk. Som tur är så tog jag det inte jättehårt eftersom jag inte hade några förhoppningar alls i princip.

Vidare till de goda nyheterna: abstinensen och utsättningssymtomen har lättat något så jag har inte velat dö än så länge idag och jag har fått klartecken från både naprapat och vårdcentral att ta direktkontakt med reumatologen och be om reumaprover. Återstår bara att de tar emot mig, remissen gick typiskt nog ut igår och den gällde ett år... suck. De har dock sagt att om händerna svullnar så får jag komma in akut. Svullnaden är inte stor men det stod även om återkontakt vid försämring och det kan man klart säga att jag har nu.


Och så den bästa nyheten: idag klockan 18:00 ska jag till Falun och få botoxbehandling mot min kroniska huvudvärk!!! 
Jag tror inte att ni förstår hur länge jag har väntat på den här dagen. Jag har ingen aning om behandlingen kommer att kosta 5000 kronor eller 10 000 kronor och trots att det är lånade pengar så skiter jag i faktiskt. Pengar har så förbannat litet värde om man jämför med hälsa. Om jag får bli fri det här helvetet så kan jag betala av på det livet ut.

Jag har googlat och googlat och googlat ska ni veta. Evidensen för behandlingen är inte jättehög men alla personer som jag pratat med om behandlingen har bara positivt att säga om den. Sen är jag så otroligt tacksam att vi har en klinik i Dalarna som samarbetar med vården så att jag kan vara trygg i att jag är i rätta händer.

Jag ber verkligen om att det här ska funka! 🙏🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)