Sofia Vähäjylkkä: A little långfredag och a little visdomständer

lördag 11 april 2020

A little långfredag och a little visdomständer

Igår var det långfredag och mamma och pappa hade ett mindre gäng över. Jag, som levt i mjukiskläder i nästan ett år i sträck, fick nog och bestämde mig att skita fullständigt i all värk och haka på. Jag plattade håret, pudrade lite foundation i ansiktet och drog på mig mina svarta träningstights så att jag såg något anständig ut. Det krävs verkligen inte mycket för att jag ska känna mig uppiffad nu för tiden, haha.

Vi satt och pratade, drack Mora-Nissar och annat samt spelade Mumin-memory där på slutet. Sjukt roligt spel faktiskt, haha.

Idag är jag lite bakis vilket har varit extremt jobbigt men i och med att jag fick lite andrum igår så får det vara värt det tänker jag.


Idag är min andra feberfria dag (!) men värken tar ju aldrig paus. Har en uppsvullen knöl på höger kind och en mindre på vänster, har svårt att gapa stort och kan bara tugga med vänster sida.
Det har hänt tidigare att huvudvärken strålat ända ner i käkarna och att jag varit öm i tänderna på sidorna, men nu tror jag att det är visdomständerna som orsakar mest. Har gurglat brusalvedon och Citodon som hjälpt lite litegrann men det smärtar ändå ständigt. Har aldrig kunnat tänka mig sån här smärta av det och det värsta är att smärtstillande knappt hjälper vad jag än tar.

På tisdag har jag tid hos läkaren igen. Vi får se vad som sägs då. Förmodligen blir det att ringa till tandläkaren och be om en akuttid för så här kan jag inte ha det. Extremt pissigt att tandvård kostar skjortan när man har noll i inkomst men jag måste bli av med det här oavsett vad det kostar och oavsett ingrepp (typ dra ut alla visdomständer eller operera ut dom). Jag har ju fortfarande inte fått något nytt beslut från CSN så jag vet inte hur jag ska betala den saftiga räkningen sen. I bästa fall kan någon lägga ut åt mig tills jag får studiemedel retroaktivt, i annat fall blir det soc som får stå för kostnaden.

Livet, livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)