Sofia Vähäjylkkä: "Spännande" dag

onsdag 4 september 2019

"Spännande" dag

Min psykläkare ringde igår för att följa upp medicineringen, främst för sömnen. Mirtazapin ökades från 7,5mg till 30mg (har fuskat och trappat upp själv tidigare pga inte kunnat sova så därav så hög ökning) och Nitrazepam från 10mg till 15mg.

Det blir bara ökning på ökning känns det som men behövs det för att kunna sova så är det så. Ironiskt nog har jag sovit rätt kasst inatt, runt tre till fyra timmar. Var dock beredd på det då jag sov rätt bra igår. Några nätter dålig sömn, en bra, några dåliga, en bra. Så rullar det på och jag börjar nästan tappa förhoppningen på att det ska sluta. Kommer nog inte göra det på ett bra tag iallafall.
Planen är iallafall att prova på dosökningen i några dagar så följer vi upp hur det har gått på fredag eftermiddag igen. Eventuellt blir det insättning av Flunitrazepam om det inte har gått så bra att sova och det är ingen medicin man sätter in lättvindigt kan jag säga.

Från psyke till den fysiska delen - idag är första dagen utan riktig mat. Jag får äta yoghurt, soppor och så fram till lunch och därefter blir det endast klara drycker till efter undersökningen på torsdag eftermiddag plus tarmtömning på det. Jag kommer att må skit rent utsagt men jag försöker tänka att det är värt det. Ju mer jag får veta om sjukan desto bättre.
Jag och Daniel åker till Stockholm imorgon förmiddag efter att jag hävt i mig laxering nummer två. Det kommer säkerligen bli en riktigt jobbig bilresa men vi har planerat att åka bra i tid så att vi har utrymme för stopp efter vägen ifall jag blir så dålig att jag måste pausa och få luft.

Hey ho, let's go.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)