Sofia Vähäjylkkä: Sjukupdate och koloskopiförberedelser

måndag 2 september 2019

Sjukupdate och koloskopiförberedelser

Jag har nämnt för er att jag faktiskt haft några bra dagar de senaste dagarna. Bra i den bemärkelsen att jag orkar gå kortare sträckor, inte ständigt behöver vila, orkar göra någon/några vettiga saker om dagen så som att göra disken, gå ut med hunden eller att tvätta och att jag varit på bra humör trots extremt lite sömn.

Jag går just nu på en fiberfattig diet inför koloskopin på torsdag och har gjort ganska länge nu (sju dagar blir det totalt). Jag och Daniel åt precis pizza och det gillade inte min mage, precis som förra gången. Tur att jag är van att ha magproblem sedan tio år tillbaka.

Som planerna ser ut just nu så är det min sista dag med fast föda imorgon. På onsdag får jag äta flytande kost såsom fil och släta soppor fram till lunch och efter det är det bara klar vätska som gäller (vatten, ljus saft, Sprite, buljong, te osv). Därefter ska jag dricka två liter (!) laxerande vätska mellan kl. 16 och 17 och någon gång efter det ska jag och Daniel försöka ta oss till Stockholm så smärtfritt det bara går.
Jag är rädd att jag kommer att må väldigt dåligt det dygn jag inte får äta alls och eftersom jag inte kommer att få behålla någonting. Sjukan förvärras extremt om jag inte äter ofta, jag blir yrslig, utmattad och får huvudvärk men jag har också ett blodsocker som sjunker lättare än en sten sedan innan. Det har varit så ända sedan jag hade anorexia vilket var mellan 2011 och 2012 (sjukt att såna saker kan hänga med så länge).
Nåväl, på torsdag morgon mellan 09-10 är det dags för två liter laxerande igen och jag får dricka rikligt med klar vätska fram till lunch och därefter ingenting fram till 14:15 då jag har min tid för koloskopi på Ersta sjukhus.

Det är planerna de kommande dagarna. Om jag får gissa så kommer bloggandet inte att vara prio, framförallt inte på torsdagen. Eventuellt tidsinställer jag ett inlägg eller så får bloggen eka tom. Det beror helt enkelt på hur jag mår efteråt. Jag hoppas iallafall att ni alla håller era tummar för mig och att de faktiskt hittar vad det är som gör mig så sjuk. Det hade uppskattats oerhört mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)