Sofia Vähäjylkkä: Meningslöshet

måndag 16 september 2019

Meningslöshet

Mitt mående är så sjukt oklart just nu. Är låg men kan samtidigt skratta emellanåt, har problem med förstoppning sedan slutet på juli, är intresserad men samtidigt ointresserad i allt jag gör för att jag lever i ett vakuum vården inte är intresserad av att släppa mig ur. Jag är en ofrivillig hemmasittare.

Ibland hittar jag fina saker på nätet som jag vill köpa men kommer alltid på mig själv med att det inte finns någon mening i det. Vad ska jag med nya kläder till när jag bara sitter hemma? Varför ska en ny vas komma hem till mig när den sen bara ska stå hemma och påminna mig om hur ensam jag är? Varför ska jag blogga när det enda mitt liv handlar om är helvetessjukan? Den har tagit över hela mitt liv och nu börjar den ta över mitt psyke också. Det är kanske orättvist att säga men mitt liv är bara en enda stor meningslöshet som det ser ut just nu. Och att 7 oktober närmar sig, då det är tänkt att jag ska börja skolan igen, gör att det hela känns ännu mer meningslöst. För det kommer inte att gå. Vården ger mig inte chansen. Att kunna tro att jag ska klara av att plugga på heltid, i en helt ny klass, om 21 dagar är bara dumdristigt när jag har varit sjuk i 229 och fortfarande får lov att kämpa med blod, svett och tårar för att ens bli undersökt.

Imorgon börjar jag iallafall med Litium och kanske kan jag börja hitta mer mening i det här bisarra vakuumet jag sitter fast i. Jag både hoppas och hoppas inte det. Ibland är det skönare att stänga av än att känna några känslor alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)