Sofia Vähäjylkkä: Mående, läkarsamtal och Litium

torsdag 19 september 2019

Mående, läkarsamtal och Litium

 Livet är inte lätt just nu alltså. Har varit rejält hängig och svag i kroppen i 4-5 dagar nu på ett sätt jag inte är van vid. Febern har som max legat på 38,3 medan jag vissa dagar inte har feber alls men ändå mår lika dåligt. Fryser och svettas om vartannat, är stressad över tanken på att åka buss när jag ska hem till Falun i helgen och är bara trött, trött, trött. Får tvinga mig själv ut under dagarna och jag vet inte om det är kroppen, psyket eller både och som gör det.

Imorgon är det telefontider med både psyk och vårdcentralen som gäller. Jag är trygg med min psykläkare så det är inget jag är orolig för men vårdcentralen är en annan femma. Läkaren där menar på att han måste kunna motivera varför jag skulle bli bättre av att vara sjukskriven vilket jag tycker är helt fel sätt att se det på. Han borde snarare fokusera på att kunna motivera varför jag inte kan plugga/jobba för det är helt omöjligt som det är just nu. Jag får liksom kämpa för att ens ta mig utanför dörren. Har ingen energi alls nu för tiden.

Om vi ska prata om något mer positivt så har jag inte känt av några biverkningar av litiumet ännu. Är inne på dag tre idag men är frustrerad över att tiden sniglar sig fram. Vill bara bli bra NU.
Ska in och ta prover för att mäta litiumhalten i blodet om en vecka och därefter blir det förmodligen ökning till tre eller fyra tabletter istället för två. Psykläkaren tippade på ca 3 veckor innan vi kan se effekt. Det är kort tid då många inte känner effekt på flera månader men i och med att jag har haft snabba svängningar den senaste tiden så skulle det förmodligen bita snabbare. Jag hoppas innerligt att det gör det för tre veckor känns som en hel evighet just nu.


Ska försöka sluta stressa över morgondagens vc-samtal men det är lättare sagt än gjort när ens läkare inte riktigt är på samma linje som en själv. Och så ska jag vila. Om ni bara visste hur trött jag är på det. Vila suger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)