Sofia Vähäjylkkä: Låg

måndag 9 september 2019

Låg

Efter att ha mått (under omständigheterna) ganska bra så börjar nu orken att tryta och jag känner mig låg. Kroppen är snällare än den varit på länge men psyket är ungefär lika grått som vädret. Det är konstigt hur man aldrig lär sig vissa saker. Typ som att det alltid kommer en downperiod efter en uppåtperiod. Har ju haft en del hypomana symtom den senaste tiden men hux flux så börjar sömnmedicinen att funka, jag kan sova och humöret går ner.

Jag har iallafall fått lite gjort idag. Har fått sålt min gamla telefon och en playsuit som Daniel tycker jag passar så bra i men som jag själv inte alls tycker om. Har också varit in till Handelsbanken i stan för att jag råkade trycka i fel kod i telefonen tre gånger när jag skulle fixa Bank-ID till nya telefonen. Blev så matt för jag kom så klart på koden när jag väl hade tryckt fel tre gånger.

Jag har ringt vårdcentralen två gånger samt reumatologen en gång. Som jag misstänkt så verkar de extremt ovilliga att ta antikroppsprover på mig. Jag hör just nu till vårdcentralen så reumatologen kan inte hjälpa mig över huvud taget och på vårdcentralen är det fullt ös så det är svårt att få tider. På fredag nästa vecka lyckades dom klämma in en telefontid så det kommer inte att hända något gällande utredning av sjukan på ett bra tag nu.

Jag ska försöka göra det klassiska nu, som folk som inte förstår sig på psykisk ohälsa brukar säga - rycka upp mig. Jag har mest velat ligga i sängen och stirra in i väggen eller bara sova idag men det blir inget bra det heller. Får se om detta är en bipolär låg period eller om det bara är sjukan och utmattningen som inte gillar att jag fått en slang uppkörd i röven och att jag åkt bil i x antal timmar i två dagar den senaste tiden.


En bild från en gladare dag på en glad Annie och en busig Doris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)