Sofia Vähäjylkkä: Kanske lite TMI

onsdag 4 september 2019

Kanske lite TMI

Då har man hävt i sig två liter av den äckligaste sörjan man varit med om. Det skulle göras på en timme men det tog mig en och en halv då jag fick ständiga kväljningar för att det var så äckligt. Alltså fy. Att springa på toa stup i kvarten är inga problem (vilket jag behövt göra några gånger under detta inläggets skapande) i jämförelse med att dricka Vistaprep kan jag säga.

Vad är det värsta av allt i denna historia då, undrar ni. Jo, att imorgon bitti måste jag göra det IGEN. Jag hoppas att det här är första och sista gången jag behöver dricka något så äckligt.
Jag mår dock hyfsat med tanke på att jag inte ätit sedan klockan tolv och att jag fryser som en tok. Tempen visade ju tidigare idag på 38,1 och av någon anledning så mår jag bättre när tempen är runt 38,0-38,5 än när jag inte har feber alls. Orimligt och konstigt tycker min läkare på vårdcentralen, och det gör jag med, men det är så det är.

Imorgon är det the D-day och jag längtar faktiskt mer än är nervös. Jag vill bara veta vad det är för något som gör mig sjuk. Ge mig ett namn, något att utgå efter, så är jag nöjd. Det förvånar mig inte om jag gråter glädjetårar när/om den dagen kommer.


Kompenserar ett icke-trevligt samtalsämne med en trevlig bild. Det blir väl plus minus noll typ?

3 kommentarer:

 1. Ja det var verkligen vidrigt med vistaprepen. Tror det tog mig 2 timmar/tillfälle att få i mig allt. Helt omöjligt att klara det på en timma för mig oxå. Men kändes värt det när de väl gjorde undersökningen o det inte fanns ett spår av avföring (endast medicinkapsel o granulat på ett ställe).
  Nu lär du ha druckit upp den äckliga vätskan. Hoppas du kan få i dig lite annan vätska nu typ saft, både för vätskebalans o för o få lite energi. Men förstår att det tar emot. Om 4 timmar är det över o då vet du dessutom förhoppningsvis mer om vad som ger dig dina symptom.
  Håller tummarna för dig idag.
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Lite för sent för den här gången men första gången jag skulle koloskoperas fick jag Laxabon som smakar rumpa och där man ska typ dricka fyra liter. Gick inte skitbra. Nu för tiden (jag ingår i ett kontrollprogram så jag har skoperats några gånger) får de skriva ut Citrafleet åt mig istället. Smakar mycket bättre och det är typ 1-1,5 dl att dricka och sedan dricker man vatten. Mycket enklare och bättre smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I see! Tror de ville prova med Vistaprep eftersom det är första gången. Fick behålla lite mer än 3 liter och sköterskan tyckte att det räckte gott och väl :)

   Radera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)