Sofia Vähäjylkkä: Ett litet vinmisstag

tisdag 3 september 2019

Ett litet vinmisstag

Jag har haft en betydligt bättre sömn inatt än vad jag har haft på många dagar då jag bara sovit tre timmar per natt.

Igår kväll drack jag lågprocentigt vin för första gången på länge (har inte kunnat göra det på evigheter för att minsta lilla alkohol har triggat igång min huvudvärk) och tänkte inte alls på att jag faktiskt äter sömnmedicin som absolut inte ska blandas med alkohol. Som tur var kom jag på detta innan jag tog medicinen, annars hade det kunnat sluta lite hur som helst. Vet folk som sprungit ut nakna på offentliga platser, blivit aggressiva, kört bil och krockat, bajsat på sig och en hel massa andra sjuka saker och ofta utan att ha ett minne alls av det dagen efter.

Jag valde att ringa 1177 för att höra hur jag skulle göra. Jag var absolut inte påverkad rent mentalt så på det sättet kändes det lugnt men jag fick rådet att helt enkelt hoppa över att ta Nitrazepam igår kväll och bara ta Mirtazapin. Jag tog en lite högre dos så att jag åtminstone skulle få sova någon timme och det gick faktiskt över förväntan - jag har sovit nio timmar inatt! Det var ingen skönhetssömn och jag har vaknat några gånger men jag känner att jag verkligen behövde det och att det känns som att fötterna står lite stadigare på jorden nu. Fick dessutom jättemycket beröm av personen jag pratade med på 1177 för att jag faktiskt ringde och rådfrågade så det gjorde mig glad.

Ur arkivet.

Idag är det tisdag och sista dagen jag får äta fast föda innan koloskopin. Jag har planerat att köpa hem snask och njuta ordentligt av det då jag vet att jag kommer att må väldigt dåligt dagen/dagarna efter. Jag har dessutom orkat duscha och vid klockan ett har jag tvättid. Det låter säkert jättelöjligt men det här med att ha bokade tider och måsten stressar mig så sjukt mycket nu för tiden. Jag tror att det har med utmattningen att göra.

Nåväl, tisdag - ny dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)