Sofia Vähäjylkkä: Augustiutvärdering

måndag 2 september 2019

Augustiutvärdering

Då var hösten typ här och det har redan blivit september. I och med det är det dags att kika på hur mitt augusti sett ut.


Som ni ser så har det inte varit någon toppenmånad direkt. Större delen av månaden mådde jag riktigt dåligt både psykiskt och fysiskt. Jag har haft feber, smärtor och hjärntrötthet (som vanligt) och ett tag till och med tankar på att inte vilja - eller rättare sagt orka - leva längre. Helvetessjukan gjorde mig helt enkelt till slut deprimerad. Jag är dock fascinerad av att mitt psyke hållit ihop i sex och en halv månad innan jag dök på riktigt.

Runt min födelsedag den 25:e började måendet sakta att bli bättre. Hjärntröttheten lättade, om än i snigelfart, och jag orkade med att fira min födelsedag som blev riktigt bra.
Sen har vi det här ständiga sömnproblemet (samt lite depression) som gjort att jag bytt mediciner hejvilt. När Abilify sattes ut och Mirtazapin sattes in började jag att må mycket bättre. Kanske för bra, kanske inte. Jag går ju för tillfället inte på någon stämningsstabiliserande medicin då vi planerar att sätta in Litium efter koloskopin, så tillsammans med bra mående, shoppingsug, rastlöshet och rejält med minskad sömn så har jag lite hypomana symtom. Det är dock inte lika illa som det varit då min fysik tvingar mig att bromsa lite. Det sker lite automatiskt så i nuläget känns allt utom sömnen och fysiken bra. Hjärnan är snällare och ger mig mer styrka att kämpa vidare helt enkelt.

Det har varit en tuff månad men som slutade positivt, i synnerhet med tanke på omständigheterna. Nu återstår att se hur september ter sig. Jag hoppas verkligen att jag kan få må bra och få svar på vad det är för autoimmunt jox som lever i min kropp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)