Sofia Vähäjylkkä: Sömnlöst och psykupdate

måndag 26 augusti 2019

Sömnlöst och psykupdate

Jaha, då var det sömnlöst igen, än så länge. Medicinen jag tar ska verka på en halvtimme och jag har tagit den för två timmar sedan. Är ovanligt pigg. Vanligtvis är jag dödstrött den här tiden men har svårt att somna, nu är tröttheten ganska klen och lättare att somna blir det ju inte för det. Får se om jag får ringa min psykläkare i veckan och sätta in något annat. Jag mår så mycket sämre både fysiskt och psykiskt när jag sover dåligt.

Som jag misstänkte tidigare så är diagnosen "bipolär sjukdom, lindrig till medelsvår depressiv episod" satt på mig även denna höst. Jag mår dock bättre efter att ha slutat med Abilify så jag har inte haft några grova ångest- och vill-dö-attacker sen dess. Det är jag enormt tacksam över. Läkaren är också införstådd med att det depressiva beror på sjukan och förmodligen inte bipolariteten.

Jag börjar också bli nervös inför att åka hela vägen till Stockholm föe koloskopin om hjärntröttheten inte släpper tills dess. Jag klarar inte av att se på tv längre stunder då allt som rör sig gör mig utmattad. Men två korta korta promenader har jag klarat av så det blir nog min vårdcentralsläkare glad över, att jag verkligen försöker vilket jag lovade honom.

Jag hoppas att jag somnar snart och att ni andra får sova gott. ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)