Sofia Vähäjylkkä: Sleepless

onsdag 21 augusti 2019

Sleepless

Här ligger jag och bloggar klockan fem på morgonen trots ny insomningsmedicin som jag fick utskriven igår. Har sovit fyra och en halv timme. Vaknade halv tre. Jippie.
Jag blir galen på att mina sömnproblem har blivit så grova. Jag har aldrig varit med om att det är så illa som det är nu och jag är övertygad om att det beror på sjukan.

För två veckor sedan började jag med Stilnoct men det funkade verkligen inte. Jag sov extremt bra på den men hade noll impulskontroll innan jag somnade och var dessutom uppe och åt på kvällarna samt pratade med Daniel i telefon tidigt på morgonen utan att minnas ett skvatt av det. Och så en grov ångestattack på det i kombination med noll impulskontroll blev rent utsagt livsfarligt.

Igår var jag på psyk igen och träffade min fantastiska läkare. Jag blir fortfarande förvånad över hur bra Psykiatrimottagningen fungerar här i Falun. De verkar vara väldigt insatta i just bipolaritet och det är verkligen guldvärt.
Inatt var första natten på Nitrazepam, jag blev stentrött men hade jättesvårt att somna ändå. Samma problem som alltid vill säga, fast extremt mycket grövre. Vanligtvis sover jag hela nätter när jag väl somnar men nu för tiden vaknar jag direkt pillrena slutar verka. Trots Propavan som jag vanligtvis blir extremt dåsig och trött av, så pass att det brukar påverka mig dagen efter.

Just nu känner jag mig ovanligt pigg men jag vet att det betyder att jag kommer få lov att kämpa att hålla mig vaken till kvällen. Blir så trött runt sex-sju att jag måste gå och lägga mig - men kan inte somna. Förstår mig inte på detta över huvud taget.


På tal om något helt annat: någon som vet vad det här är för blomma? Jag vill säga att det är en lilja men är osäker. Detta är en tio år gammal bild som jag tagit och bland de få jag är riktigt nöjd med från den tiden. Synd bara att jag inte längre har den i fullformat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)