Sofia Vähäjylkkä: Sjukupdate

onsdag 7 augusti 2019

Sjukupdate

Bloggen hamnar i skymundan under mina sämre dagar men det tror jag ni har förstått vid det här laget. Jag orkar oftast inte lägga energi på att skriva ett helt inlägg så därför är det enklare med kortare saker som Instagram och Facebook där man inte skriver lika mycket.


Så här ser läget ut just nu gällande sjukskrivning. Jag var på rektoskopi igår där den yttersta delen av tarmen kollades upp (inte min favoritundersökning kan jag säga). Tarmen såg bra ut förutom lätt rodnad på ett mindre parti och att jag har lättblödande slemhinnor. Ingen förklaring än på varför jag mår som jag mår alltså.

5 september är det dags för koloskopi i Stockholm och jag både bävar och längtar. En obehaglig undersökning till får det vara värt bara vi kommer någonstans. Visar det sig att det inte är någonting så är min nuvarande läkare (som tyvärr byter jobb snart) inne på att jag eventuellt är utbränd. Jag kan inte komma på att jag varit mer stressad än vanligt innan jag blev sjuk så det har känts orimligt. Den enda förklaringen jag kan hitta är att jag levt med inre stress länge och oroat sönder mig för bipolära skov. Och månaderna innan jag blev sjuk led jag av extrem sömnbrist då det på något konstigt vänster blev aktuellt att jag skulle prova vara utan sömnmedel helt. Bland de sämsta idéerna jag varit med om men gjort är gjort. Hade varit lite ironiskt om min oro för skov gjort mig sjuk. Så orolig att bli sjuk att jag blir sjuk liksom.

Så frågeställningen just nu är inte bara om det kan vara inflammatorisk tarmsjukdom eller reumatism utan också om det kan vara utmattningssyndrom. Jag vet varken ut eller in längre faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)