Sofia Vähäjylkkä: Psykiska och fysiska funderingar

fredag 30 augusti 2019

Psykiska och fysiska funderingar

Andra natten med Mirtazapin (och Nitrazepam). Jag har sovit åtta timmar men dessvärre dåligt och ytligt. Orkar inte ringa psyk igen då två dagar är lite för kort tid att utvärdera en medicin på.
Det finns en risk att jag har blivit för tolerant mot bensopreparat efter en längre tid med det, att sjukan gör att inte ens de starkaste sömntabletter fungerar som de ska, eller att jag helt enkelt är för uppåt då jag inte går på något stämningsstabiliserande för tillfället. Att bara gå på antidepressiva triggar ju lätt igång hypomanier och är inget att rekommendera.

Är lite i ett moment 22 här. Tanken var ju att jag skulle börja med Litium så att jag har tryggare grund mot både hypomanier och depressioner, men i och med att jag är fysiskt sjuk så har vi valt att avvakta med det. Litium kan ställa till det lite med magen så det är nog inte så smart att sätta in det innan det står klart om jag har någon tarmsjukdom.

Jag försöker se det positivt, att jag kanske får må lite extra bra trots risken för hypomani och att det kanske är värt det så jag får en "paus" från allt sjukelände. Men att inte kunna somna är ju frustrerande såklart.

Nåja. Det är inte lång tid kvar till koloskopin. På torsdag nästa vecka får jag svar svart på vitt om jag har IBD, Crohns eller Ulcerös Kolit. Jag måste erkänna att jag kommer bli grovt besviken om jag inte har något av det. Jag har levt i ovisshet och skit i sju månader så nu börjar tålamodet tryta ordentligt.


Bjussar på en favorit från min favoritplats på jorden. Det här stället är syrrans killes familjs så det kanske är lite skevt hur mycket jag älskar det men det här är ett av få ställen jag på riktigt kan andas på. Fina Lillsund.

2 kommentarer:

  1. Hej🙂, när jag började med mirtazapin fick jag också ytlig orolig sömn men det blev bättre efter ett tag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Skönt att höra att det kan bli bättre. Första natten var bra, andra sov jag ytligt och inatt också men inte fullt lika mycket som igår :)

      Radera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)