Sofia Vähäjylkkä: Sjukskriven

torsdag 18 juli 2019

Sjukskriven

Gissa vem som försov sig och vaknade 10:40 när hon skulle varit hos läkaren kvart över tio? Jaaaag. Alltså den ångesten! Ringde direkt till min nya vårdcentral och som tur är så hade en annan läkare en lucka vid klockan elva. Hade en kvart på mig att ta mig dit och hann i lagom tid, pjuuuuh. Stressens mamma.

Det kan vara så att jag hade tur i oturen som träffade en så bra läkare, eller så är Tiskens Vårdcentral bara bra överlag. Jag har varit feberfri i tre dagar efter en månads feber och hos läkaren visade tempen 37,7 igen. Fick gå igenom hela vårens vårdkarusell och berätta om vilka symtom jag haft innan den här sjukan tog över min kropp och vilka som var helt nya. Blev undersökt, var öm i vissa fingrar, i magen och i lymfkörtlarna i halsen.

Summan av kardemumman blev rätt bra. Min läkare ska sätta sig med sina kollegor imorgon och gå igenom ALL vård jag varit inblandad i det här året så att de kan få en helhetsbild, samt gå igenom exakt vilka prover som har tagits och inte. Därefter ska de komma fram till vad som ska göras härnäst. Läkaren tyckte att min vårdresa varit kaos och det är så skönt att någon mer tycker det och utan att jag själv nämnt något om det. Tack, tack, tack!

Gällande sjukintyg så skrivs dom imorgon, både bakåt och framåt i tiden. En vecka framåt kommer jag vara sjukskriven som det ser ut just nu och så kommer läkaren att ringa mig nästa vecka för att se om jag kan börja jobba, om intyget behöver förlängas eller om jag kan jobba på deltid. Det är sällan jag får ett så bra bemötande i vården som jag fick idag och det är jag så himla tacksam över.


Igår låg också ett brev från Ersta i brevlådan. I och med att mag- och tarm inte kunde hålla sig till vårdgarantin blev min remiss angående koloskopi skickad till Ersta. När jag pratade med dom i telefon för längesedan så var det mest troligt att jag skulle få komma dit i oktober men tiden jag fick är som ni ser 5 september. En otroligt positiv överraskning. Har aldrig kunnat tänka mig att jag skulle bli så glad av att få en slang uppkörd i röven, haha.

Förmodligen kommer jag att åka ner till Stockholm någon dag innan och bo hos syrran eller hos faster. Fick också hem en lång lista på saker jag får och inte får äta en vecka innan undersökningen. Som tur är så äter jag ganska fiberfattigt redan så jag får behålla mitt kära vita bröd, hehe. Dagen innan får jag bara äta flytande. Kan bli en utmaning men den kommer jag att klara och det kommer alla gånger att vara värt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)