Sofia Vähäjylkkä: Sjuka och bortglömd junistatus

fredag 12 juli 2019

Sjuka och bortglömd junistatus

Jaha, en dag har jag lyckats jobba de senaste 12 dagarna, resten har jag helt enkelt varit för hängig. Det konstiga är att jag nästan mår som sämst när febern är lägre. De senaste dagarna jag jag som max haft 37,9 i temp vilket är lågt om man ser till hela förra månaden. Ändå mår jag så sjukt dåligt. Det är så ologiskt.

Jag mår nu för tiden alltid dåligt en stund efter att jag gått upp ur sängen på morgonen, därefter kommer en lugnare fas innan jag mår dåligt igen. Under den lugna fasen så knallade jag till jobbet idag och kände redan under den korta promenaden dit att det var ansträngande och att jag blev hängig. Var på jobbet i tre timmar innan jag fick jordens svimningsattack. Kallsvettades, skakade, blodet susade i öronen så pass att det överröstade alla ljud i omgivningen och jag mådde illa. Fick sitta och djupandas en stund innan jag tog mig till personalrummet för att lägga mig i soffan och vila. Ringde sen Daniel som fick komma och hämta mig då jag inte vågade gå hem ensam ifall jag skulle tuppa av.

Jag känner igen dessa symtom något från början av sjukan, vilket skrämmer mig, men också från insättningen av Lamictal. Jag har dock ätit den medicinen i över två veckor nu och har endast haft insättningssymtom första dagen så det känns lite märkligt att det skulle komma nu.

Har ringt till vårdcentralen tio minuter innan telefonkön stängde men det var så klart fullt så jag kom aldrig fram. Skrev till dom via 1177 att jag sökt dom angående läkarintyg från och med idag så jag hoppas att det löser sig trots att jag inte kan besöka dom förrän på måndag.

Jag var otroligt nöjd över att jag klarade tre hela veckor på jobbet utan en enda sjukdag men samtidigt är jag besviken att det har blivit så lång sjukperiod när sjukan väl trätt in igen. Jag förväntade mig några dagar här och där och inte nästan två veckor i sträck.


Insåg idag också att jag glömt lägga upp min humörstatus från juni. Det har varit den absolut bästa månaden det här året och jag önskar mig en sådan månad så otroligt mycket just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)