Sofia Vähäjylkkä: Sommarlängtan

söndag 12 maj 2019

Sommarlängtan

Sjukan verkar ha lugnat ner sig något de senaste fyra dagarna. Jag orkar gå i normal takt kortare sträckor och händerna har varit förvånansvärt lugna. Det enda som är är nog min dova huvudvärk och att i princip alla leder knakar och lite ömhet i vissa fingerleder. Huvudvärken är störig men det är inte så pass att jag känner att jag verkligen måste ta värktabletter så jag försöker låta bli så långt jag kan.

Imorgon åker jag hemåt Falun igen. I veckan väntar två tidiga besök på reumamottagningen för att ta temp och blodprover. Åker hem tidigt imorgon så i bästa fall kan jag ta första tempen och proverna redan imorgon bitti. Jag önskar så att jag kan få svar på vad det här är för nånting snart. Tre och en halv månad har passerat och än är jag inte frisk. Igår och idag har jag också känt av en del ångest vilket jag faktiskt inte gjort på länge. Jag tror att den får utrymme att ta plats när min fysiska ohälsa inte är så kraftig. Annars är jag liksom så upptagen med att ha ont att det tar upp hela mina dagar, men psyket kommer nog också få lov att läka när tiden för det kommer.


Vi är redan i mitten på maj och snart är sommaren här. Jag längtar efter en sommar så som på dessa bilder. Att få vara frisk, bada med Bosse, gå runt i fula foppatofflor hela dagarna med håret i en slarvig boll, ligga raklång på en gräsmatta och chilla och leka med Bosse och syskonbarnen. 
Om det blir så återstår att se. Planen är att jag ska jobba på psykavdelningen från och med tionde juni och fram till början på augusti. Förhoppningsvis kan utredningen hos reumatologen gå relativt snabbt framåt så jag kan få rätt mediciner och behandling så att jag slipper vara sjukskriven mer. Jag tror dock att det är lite väl optimistiskt att tro att jag kommer palla heltid om mindre än en månad men en lättare infasning hoppas jag på. Den som väntar får se helt enkelt. Jag håller tummarna.

1 kommentar:

  1. Åh, jag hoppas att du blir bättre snart fina du <3
    Snygga bilder, speciellt den första blev rätt cool =)

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)