Sofia Vähäjylkkä: En piggare dag och en ny knöl

torsdag 9 maj 2019

En piggare dag och en ny knöl

Hemma hos mamma och pappa i Mockfjärd igen. Har haft huvudvärk både igår och i förrgår så var lite skeptisk till att orka åka buss ens men allt har gått över förväntan denna dag. Jolle slutade tidigt och jag var redo att ta bussen till Borlänge så vi valde att åka lite tidigare för att gå på Kupolen. Jolle fick hjälpa mig att bära mina grejer och jag tänkte att jag förhoppningsvis skulle orka in på Lager 157 och köpa en regnjacka iallafall, men jag orkade mycket mer än så! Det är fantastiskt, trots att jag inser att jag måste ha levt bakom en sten de senaste månaderna då jag inte alls kände igen trenderna i klädbutikerna. Allt är nytt och jag känner mig som en grottmänniska, haha. En regnjacka och ett paket strumpor senare så hämtade pappa oss och vi åkte till Mockfjärd.


Tempen har gått upp de senaste dagarna. Igår visade den 38,5 vilket är det högsta jag haft det här året och vid lunchtid idag när jag mätte visade den 38,2. Jag vet många lågtempade människor som skulle legat döda i sängen om de varit i min sits men konstigt nog så mår jag bättre idag än vad jag gjort på länge trots att tempen visar det motsatta. Det är en grej som är väldigt skev med den här sjukan, tempen säger absolut ingenting om hur dålig jag är. Jag kan ha 38,5 och fungera bättre än många andra dagar medan mina värsta dagar kan ligga på 37,6 som lägst. Jättekonstigt är det.

Upptäckte en ny knöl på långfingret idag också. Har en slags "heberdensknuta" sedan ett år tillbaka när mina händer svullnade upp, nu pryds den av en knuta på även mellanleden. Jag hoppas innerligt att de kommer röntga mina händer på reumamottagningen så jag får klart för mig vad det är för något. En positiv grej är iallafall att dessa knölar kommer efter all smärta och sjuka och de känns inte. Jag kommer dock inte ta förgivet att detta är över för det tror jag knappast, men jag kanske kan tolka det som att det kan komma en lite lugnare fas nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)