Sofia Vähäjylkkä: En lyckad dag för en sjukling

onsdag 15 maj 2019

En lyckad dag för en sjukling

Har haft en lite konstig men bra dag idag. Måendet åker berg- och dalbana. Har några ångestvågor per dag men däremellan är det bra förutom tyngdkänsla i huvudet. Varje morgon och vid varje fysisk ansträngning så känns det som att mitt huvud är tio kilo tyngre. Det är som en huvudvärk som man väntar på ska bryta ut i en kraftig smäll men smällen kommer aldrig. Har tagit Treo idag vilket hjälper en del men jag blir fortfarande lite tung i huvudet när jag går.

På tal om att gå så åkte jag och Daniel nyss till Svärdsjö för att kika in fiskevattnet där. Promenerade runt längs vattnet, inte särskilt långt egentligen, men lagom för att jag ska känna att jag har gjort något utan att jag blir sämre av det. Förväntade mig huvudvärk efteråt men som jag skrev så kommer den aldrig. Är tacksam för naturen och den friska luften trots att tyngdkänslan är rätt obehaglig och att jag blir lite trött efteråt. Lätt värt det!

Så vackert.


Något annat som hänt precis är att jag har lagat middag alldeles själv för första gången sen jag blev sjuk! Det krävs ingen kärnfysiker för att röra ihop en smet och att hålla koll på en lampa men det är stort och jag känner mig förbaskat duktig, haha. Jag lagar väldigt sällan mat hemma, dels för att Daniel gärna gör det om jag tar disken vilket jag tycker är en bra deal och dels för att det är så himla tråkigt. Idag uppskattade jag det mer än vanligt. Det handlar inte särskilt mycket om att vilja saker egentligen utan att kunna
Jag har dessutom kört Daniel till praktiken imorse och sedan åkt till lasarettet för att ta morgontemp (visade 37,5 precis som i måndags vilket är positivt men det höjs ju när timmarna går eller så fort jag rört mig lite).

En bra dag i en sjuklings liv. Jag ska verkligen ta tillvara på den här känslan för jag vet att bakslag kan komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)