Sofia Vähäjylkkä: Saker jag insett den senaste tiden

tisdag 16 april 2019

Saker jag insett den senaste tiden

- Att jag vid ett nyval skulle lägga min röst på Kristdemokraterna. Ebba Busch Thor är i min mening helt fantastisk, sån pondus i en så ung kvinna. KD har aldrig tidigare intresserat mig tidigare men det är häftigt hur man kan tänka om och ändra sig.

- Att jag inte stöttar Pride. Jag hyllar givetvis konceptet och tycker att rättigheterna för HBTQ-personer bör firas och fortsätta uppmärksammas. Något jag inte kan stötta är dock allt fokus på sex och BDSM där halvnakna människor står och piskar varandra med läderpiskor inför BARN. Det här är inget jag reflekterat över tidigare, vilket egentligen är märkligt, men hur kan man tycka att det är okej? Det känns som att Pride-tåget kan ge en ganska felaktig bild av de personer som berörs av HBTQ-frågor.


Det sjuka med detta inlägg är att jag inser att de flesta aldrig skulle skriva ut sina åsikter om dessa frågor offentligt. Jag tycker Sverige är lite märkligt på det sättet, hur vissa frågor ska hyschas, särskilt om man tycker "fel". Jag ser inte varför man inte ska kunna diskutera sånt här öppet, det är inte så att det definierar mig som person, och dessutom öppnar det - om något - också möjligheten för att ändra sig på ett annat sätt än om man håller tyst.

(Snacka om vilket friskhetstecken detta inlägg är btw, haha.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)