Sofia Vähäjylkkä: Igår och idag

onsdag 24 april 2019

Igår och idag

Guess who's back, back again... Jo, das huvudvärk! Började i förrgår kväll och igår eftermiddag och kväll var nästan outhärdligt. Idag är den lite snällare men den hänger kvar. Inser nu att jag kommer att vara livrädd för huvudvärk framöver, särskilt då ingenting hjälper. Alvedon gör det nästan bara värre, Ipren är som att äta sockerpiller, migräntabletter hjälper inte och Treo kan i bästa fall minska det lite om man har tur. Jag har iallafall vilat precis hela dagen förutom läkarbesöket imorse och jag tror att det hjälper lite faktiskt. Kanske har tagit ut mig helt så fort jag fått tillbaka lite energi och därför säger kroppen emot nu, don't know.

Läkarbesöket idag gick iallafall bra, tro det eller ej. Äntligen händer nånting! Jag fick igenom sjukskrivning bakåt i tiden som jag bråkat om och framöver kommer jag att vara sjukskriven ytterligare två veckor och sedan två veckor på halvtid. Det känns som en bra plan att starta mjukt.
Läkaren kände och klämde lite idag men tyckte sig inte känna något mer än ömhet i övre rygg, axlar och nacke. Var lite öm på knogarna men det var inget som hon kunde se eller känna själv. Fick sedan gå och ta prover, visade dom inte något motsägelsefullt skulle hon skriva en remiss till reumatolog. Ville hoppa upp och ner och skrika av glädje när hon sa det. Vet dock inte hur det blir med den saken då hon nyss ringde upp mig pga avvikande prover. Alla svar hade inte kommit än men mitt TSH (sköldkörtelhormon) är högt igen (!) för hundrade gången och folsyran är låg som vanligt, så lågt att det nu till och med är under gränsvärdet. Inget av det kan dock förklara hela min sjukdomsbild men förhoppningsvis kan det ge någon sorts ledtråd.

Nog om det - igår hade jag och Daniel date night, hehe. Åt på Blackstone och det var fantastiskt som vanligt. Carpaccion vi åt till förrätt fick nästan varmrätten att kännas lite grå vilket är sjukt med tanke på hur god den är. Funderar seriöst på att beställa in två förrätter nästa gång istället för varmrätt, haha. Hade en riktigt bra kväll förutom att min huvudvärk absolut inte ville lämna mig ifred. Hade sån matkoma och sån huvudvärk att jag däckade direkt när vi kom hem.


Provade att locka håret igår och jag gillart! Det var också första dagen sedan i januari som jag klädde upp mig. Daniel kände knappt igen mig när jag inte hade mjukisbyxorna på.

Och bild nummer två - kärlek. Ät den och du kommer garanterat att komma tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)