Sofia Vähäjylkkä: Dag 71

torsdag 11 april 2019

Dag 71

Hade en bra dag energimässigt igår trots att jag ett tag grinade i ren ilska över sjukvårdens ovilja att sjukskriva mig. Fick ett samtal idag av verksamhetschefen på vårdcentralen imorse där hon sa att hon pratat med läkaren och att sjukskrivning inte alls är omöjligt. Tack för det, att någon för en gångs skull lyssnar!

Daniel är på praktik och jag ligger i sängen och har galet ont i händer och armbågar. Långfingerknogen på höger hand har svullnat upp och det domnar och stelnar om vartannat från fingrar till handleder och till armbågar. Är ungefär samma smärta jag haft för ett till ett och ett halvt år sedan när händerna protesterade vilt i flera veckor efter att jag skrivit tenta. Jag försöker dock tänka positivt, att så länge jag slipper att hjärnan och huvudet är alltför påverkat så får jag vara glad över det. Hjärntrötthet är helvetet självt och så länge jag slipper det är jag tacksam.

Värdena från gårdagens hälsoundersökning har börjat rulla in också. Har fått svar på ca hälften av 43 hälsomarkörer. Ligger i överkant på röda blodkroppar men fortfarande inom normalspannet, och lågt på något prov på njurarna men även där precis innanför det gröna området.
Ska invänta resten av svaren men det känns lite hopplöst att jag alltid ska ligga på gränsen på allting, samtidigt som en del av mig förstås är glad att det inte är skyhögt på något som kan vara farligt.

Vårdcentralen har jag inte tid hos förrän om en och en halv till två veckor och då hoppas jag verkligen att de kollar upp antikroppar för allt reumatiskt som existerar. Ledvärk har jag haft i flera år så det hade varit skönt om man fick svar på alla frågetecken som samlats på hög sedan 2014.


För er som saknar fotonischen på bloggen rekommenderar jag er att gå in på @sofiavaha_photo på Instagram. Där samlas mina foton på en och samma plats och störs inte av annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)