Sofia Vähäjylkkä: Dag 66

lördag 6 april 2019

Dag 66

Jag experimenterade både i onsdags kväll och igår med att ta Lergigan på kvällen för att se om det kunde påverka sömnen något. Det gjorde det minst sagt. I onsdags tog jag både Lergigan och min vanliga dos med Imovane och Melatonin medan jag igår provade med bara Lergigan. Satan vilken trötthet alltså! Den vill inte verka ordentligt på många timmar men när den väl kickar in är tröttheten så extrem att jag måste samla kraft i timmar för att ta mig upp ur sängen.
Inatt har jag alltså vridit och vänt mig långt in på småtimmarna och sedan sovit som en stock. Hade kunnat sova ännu längre men vid ett hade jag samlat nog med motivation och kraft att kliva upp ur sängen. Och det här är alltså i en medicin som många använder som ångestdämpande, alltså HUR håller ni er vakna?! Här äter man benso och det hjälper knappt alls men minsta dosen av Lergigan däckar mig totalt cirka 6 timmar efter att jag svalt den. Det är bara sjukt.

Hur mås det idag då? Väldigt bra i jämförelse med hur det varit måste jag säga. Jag har börjat vakna vissa morgnar och känna mig som vanligt, oftast bara någon minut innan helvetessjukdomen dyker på min hjärna igen, men idag kunde jag ligga i någon timme och förundras över hur härligt det var att känna mig normal. Helvetessjukdomen smög sig på men gav mig lite längre frihet idag och har inte attackerat lika aggressivt som den brukar. Jag hade faktiskt inte huvudvärk förrän vid uppvaknandet av min oplanerade nap mitt på dagen. Tog en Ipren och Alvedon och det hjälpte faktiskt något (!) för första gången på evigheter.
Jag har duschat, plockat lite disk i köket och dessutom orkat vara uppe och ha lite roligt med Jolle och Oliver innan deras festgäster trillade in genom dörren. Lyckan av att vara med och ens orka vara smakråd till syrrans outfit och prova några av hennes kläder, den är så påtaglig. Jag har varken haft ork eller intresse över huvud taget till något så "oviktigt" som kläder, jag har mest känt mig kränkt när mejl från diverse företag pockat i min inkorg, så det är ett oerhört stort och positivt tecken.

Nu ligger jag och vilar efter att ha ätit grillade hamburgare med Jolle, Oliver och deras gäster. Muskelvärken i ryggen och axlarna har börjat smyga sig tillbaka men jag är glad att jag mer eller mindre har sluppit den hela dagen fram till nu.


Hittade den här urtjusiga bilden i mobilen från någon månad tillbaka. Här satt jag i bilen, tog av mig solglasögonen och provade att exponera mina stackars ögon för dagsljus. Jag tror ni ser hur ont jag har och hur dålig jag var. Bilden är fruktansvärt ful och hemsk men den peppar mig. Den är ett bevis på hur stora framsteg som skett den senaste tiden och motiverar mig att inte ge upp.

Dagens temp:
13:15 - 37,8
15:55 - 37,8
17:50 - 37,9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)