Sofia Vähäjylkkä: Dag 63

onsdag 3 april 2019

Dag 63

Denna dagen blev lite sisådär. Dåligt med sömn, utslag på benen, magont och huvudvärk. Var också dags att bryta ihop igen och grina en skvätt. Jag mår fortfarande betydligt bättre än för två veckor sedan men jag tror att det negativa borreliaprovet och rädslan för SLE fick mitt psyke att krascha en stund. Jag önskar innerligt att vad det än är jag drabbats av inte kommer att vara varaktigt, och om det skulle vara det så hoppas jag att det är behandlingsbart. Jag försöker att inte tänka "tänk om"-tankar men idag brast det. Vid dessa dippar känner jag mig totalt värdelös som människa som inte kan bidra med något gott över huvud taget, det enda jag kan göra är att gnälla och förpesta livet för dom runt omkring mig. Det är så det känns emellanåt och det är förjävligt. Vissa dagar går dessa "tänk om"-tankar så långt att jag funderar på om jag kommer att orka fortsätta leva och hur jag isåfall skulle bära mig åt om det visar sig att jag aldrig kommer att bli frisk och kunna leva ett normalt liv.

Något som också kretsat en del i mitt huvud de senaste dagarna är att den här situationen verkligen visar vilka som är äkta vänner och inte. De allra flesta visar sitt stöd då och då, till och med vissa som jag inte alls förväntat mig något av, medan andra inte hört av sig en enda gång sedan jag blev sjuk trots att jag stöttat deras kamper som de delat med sig av i sociala medier. Jag kräver verkligen inte att folk ska underhålla mig för att jag ligger hemma och är sjuk men det sårar mig verkligen att personer som jag ansett varit mig rätt nära inte yppat ett ljud sedan jag försvann in i mitt mörker. Okänsliga saker kommer fram som personer säger eller gör som är respektlöst gentemot mig och min situation. Jag väljer att tro att det bara är klantigt och att det inte är medvetet men det sticker lite i mig oavsett.

Jag hoppas att jag vaknar till en bättre dag imorgon med mer optimism och kraft att kämpa vidare.

Dagens temp:
12:00 - 37,8
14:30 - 38,0
19:16 - 37,8
20:50 - 38,0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)