Sofia Vähäjylkkä: Sorgen över Falun

torsdag 28 mars 2019

Sorgen över Falun

Efter tre pissdagar så vände det och jag hade en bättre dag igår med mer energi. Orkade gå en hel promenad (kort) med Bosse utan att hålla på att ramla ihop varken längs vägen eller när jag väl kom hem.

Imorse vaknade jag av en så tjock och slemmig hals att jag knappt fick luft. Är rosslig, hes och halvt täppt i näsan. Förkylningen har nått sin kulmen (förhoppningsvis). Jag är ändå rätt tacksam. Jag är hellre dunderförkyld än att må så dåligt som jag gjort innan. I jämförelse är det här en piece of cake.
Jag är dock nervös över om förkylningen kommer att fucka upp borreliaprovet som ska tas imorgon. Har en känsla av att det inte kommer att anses tillförlitligt och att förkylningen kan påverka resultatet på något sätt. Det vore så typiskt.

Förövrigt hade jag extrem ångest igår över att åka hem. Jag vill ju vara med Daniel så klart, men Falun har blivit en dyster plats för mig. Jag är inte del av något sammanhang längre då jag är utkickad från min klass. Falun förknippas just nu bara med förvaring och ensamhet. Stressen över att vara låst medan hela staden lever på som vanligt, stressen över myllrig stadsmiljö, stressen över att inte kunna bidra med något, varken utanför eller i hemmet. Emellanåt känns det som att Falun har gjort slut med mig. Staden som jag en gång ändå älskade och tyckte om känns inte älska och tycka om mig tillbaka. Inte längre.
Det låter kanske fånigt men det är verkligen så det känns.


Från gårdagens promenad i mitt lugna snälla Mockfjärd.

Ska se till att packa ner det sista av mina grejer, kanske lindra halsen med ännu en kopp te och sen bär det av mot Borlänge med mamma. Får se om jag orkar ta bussen därifrån och hem eller om Daniel kommer och hämtar upp mig efter att han slutat. Förhoppningsvis är ensamheten och dysterheten inte lika jobbig som jag förväntar mig.

3 kommentarer:

 1. Borreliaprovet kommer inte att påverkas av pågående förkylning. Det är specifika antikroppar mot borrelia som tas och dessa finns oavsett andra sjukdomar. Hoppas det känns okej att komma tillbaka till Falun!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bästa du för en lugnande och fin kommentar!

   Radera
 2. Vad menar du med att du blivit utkickad från din klass? Det låter ju hemskt😕

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)