Sofia Vähäjylkkä: Lycka och besvikelse

fredag 8 mars 2019

Lycka och besvikelse

Jag har märkt av en ganska sjuk grej och det är att jag mår som bäst och är som piggast efter att ha tagit min insomningstablett. Äter tillfälligt narkotikaklassad sömnmedicin och har gjort i några veckor. Jag är en beroendemänniska och gillar det inte alls egentligen men det är fruktansvärt skönt att känna sig någorlunda pigg då och då, även om det innebär många sömnlösa nätter och dagar som spenderas sovandes. Nästan så att jag ska börja ta min insomningstablett på morgonen istället, haha.

Eftersom jag varit vaken och rätt pigg hela natten så gjorde jag mitt första försök att gå ut med Bosse tidigt imorse. Jag log som ett fån och njöt de första femtio metrarna, sen började kroppen säga ifrån. Yrsel, gång i snigelfart och bortdomnade läppar. Det var också fruktansvärt jobbigt med alla intryck, att se sig om efter bilar efter vägarna osv. Ett tag trodde jag att benen skulle ge vika och att jag skulle få lov att ringa Jolle och be henne komma och hjälpa mig hem. Försökte djupandas, gå sakta och till slut tog jag mig hem. Väl hemma vilade jag lite och behövde inte sova för att återhämta mig. Det är en liten vinst iallafall.

Det som är så frustrerande med detta är att jag för en stund kan känna en sån innerlig lycka men att den alltid så abrupt tas ifrån mig. Jag blir så fruktansvärt besviken och ledsen. Jag har försökt tänka om gällande det efter idag. Tänker att jag ska försöka fokusera på glädjen och vara tacksam för den, hur kort tid den än varar. Det är svårt men jag måste göra så för att inte gå sönder av besvikelse.


Nu är det dags att ta insomningstabletten igen. Vi får se om jag lyckas somna innan morgonen eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)