Sofia Vähäjylkkä: Jag samlar på frågetecken

torsdag 14 mars 2019

Jag samlar på frågetecken

Är hemma i Falun sedan i måndags. Hade läkartid på vårdcentralen igår och det uppstår återigen bara mer frågetecken. Rent kliniskt är jag frisk, förutom att jag har låg feber, och i och med det verkar allt stå still. Läkaren jag träffade igår menade på att jag kunde ha kronisk spänningshuvudvärk och att jag har blivit överspänd i rygg och nacke pga inre stress. Jag kunde delvis köpa det, delvis inte. Jag fick gå iväg till lab och ta prover och temp, läkaren sa att det med högsta sannolikhet skulle visa normalt där också. Hade jag feber fick hon dock lov att ringa infektionsmottagningen och rådfråga hur vi ska gå vidare.

Fick ett samtal på eftermiddagen av läkaren. Mina prover var normala men tempen låg på 37,6 trots att jag hade två Alvedon i kroppen. Eftersom jag hade visat positivt på Borrelia-antikroppar i ett prov av fyra från ryggmärgsvätskan i slutet på februari så hade hon och infektion kommit fram till att vi ska ta nya borreliaprover i slutet på april. Borreliabakterien är lurig och det kan ta lång tid innan antikroppar börjar synas. Så i slutet av april, först då kan vi helt utesluta borrelia om det skulle vara det. Kollar man på mina symtom så stämmer allt in: huvudvärk, illamående, lätt feber (upp till 38 grader), koncentrationssvårigheter osv. Det som är är att jag inte har något minne alls av att ha blivit fästingbiten men det är tydligen knappt 50% som minns det och från bettet så kan det ta flera månader innan det sätter sig på centrala nervsystemet.

Det återstår alltså bara mer väntan. I och med att jag ätit smärtstillande i över en månad så tyckte läkaren också att jag skulle ta ett uppehåll på två veckor så att jag inte drabbas av läkemedelsutlöst huvudvärk. Tog smärtstillande senast igår morse och eftermiddagen var ett rent helvete. Inatt har jag iallafall sovit gott och huvudvärken har varit relativt lugn. Den börjar dock smyga sig tillbaka nu när jag har varit vaken en stund, precis som vanligt.

Har en tid bokad på Ryggakuten i eftermiddag. Ska ringa in och rådfråga om de tycker att jag ska gå på den eller inte. Vet inte om det är så bra att massera ut knutor när man har låg feber och massa andra konstiga symtom. Vill inte riskera att det blir värre eller sprider sig på något sätt men samtidigt så finns det ju en chans att det hjälper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)