Sofia Vähäjylkkä: Fuck februari osv

lördag 2 mars 2019

Fuck februari osv

Februari var bland de plågsammaste månaderna i mitt liv. Tänker att jag inte behöver göra nån särskild utläggning om varför då ni följt det här så länge nu och knappast kan ha missat det.


De två senaste dagarna har varit lite annorlunda då huvudvärken har förändrats och tröttheten har bytt skepnad. Jag sover extremt mycket, är fysiskt helt utslagen och huvudvärken är mindre intensiv i liggande läge. Kylan i bakhuvudet som jag pratade om igår har spridit sig ut i högerarmen, känns som att det strömmar ut en våg av sockerdricka. Jag märker att jag har blivit svagare. Det är ansträngande och tungt att lyfta upp Bosse och det smärtar ibland i händer, armbågar och fingrar. Särskilt på höger sida då.

Förövrigt så har jag skickat en egenvårdsbegäran till neurologen idag. Jag förväntar mig verkligen inte att de kommer att ta emot mig men jag skulle så gärna vilja röntga hjärnan och se om det kan säga nånting. Har dock läst massor av skräckhistorier om folk som har det precis som mig men som helt enkelt fått svaret att dom får lära sig att leva med det. Jag skulle gå under om det hände mig, vad är det för liv?

Skolan är också ett tveksamt moment just nu. Den 25:e är det tänkt att jag ska ut på tio veckors praktik men det ser knappast ljust ut att jag skulle klara det i nuläget. Min ena praktikplats har också hört av sig och ska återkomma med ett datum då de behöver veta om jag kommer eller ej eftersom en annan praktikant hört av sig om samma period. Så förmodligen blir jag av med min praktikplats oavsett om jag blir bättre eller inte.

Just nu ser jag bara sjukskrivning, studieuppehåll och fighter med vården framför mig och det är frustrerande. Det är som att nån har tryckt mitt liv på paus och jag vet inte om jag kommer att få det tillbaka.

1 kommentar:

  1. Det såg ju mindre roligt ut. Stor stor styrkekram till dig fina Sofia <3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)