Sofia Vähäjylkkä: Och där insåg jag att ljuset var en illusion

måndag 11 februari 2019

Och där insåg jag att ljuset var en illusion

Note to self and all of you: säg aldrig att du aldrig blir sjuk/håller på att bli frisk. Jag borde ha lärt mig det vid det här laget men det har funkat att prata lite försiktigt om det och klara sig ändå, tills nu. Vidskepligt kanske men nio av tio gånger så biter det en i arslet. Jag tror seriöst att det gick en timme efter att jag skrivit gårdagens inlägg innan det small till igen. Förstår inte hur jag kan må rätt okej en hel dag och så kommer det från ingenstans och däckar mig. Vanligtvis blir man sjuk och frisknar till mer och mer för varje dag, eller har en enstaka sämre dag på vägen tillbaka. Jag har mått okej x antal gånger och så slår det till från ingenstans. Det är som att min kropp lever sitt egna liv och slår på sjukknappen lite när den känner för det.

I och med gårdagens smäll av sjuka symtom så däckade jag strax efter åtta på kvällen. Vaknade vid tvåtiden och har inte sovit sen dess vad jag kan minnas (men enligt Daniel har jag snarkat och gnisslat tänder, haha, fattar inte hur det går ihop). Jag var jättepigg imorse och kände ännu en gång att det nog börjar vända. Var i skolan på första seminariet och början på andra innan jag fick lov att åka hem pga yrsel och illamående. Hade jag väntat längre hade jag varit inkapabel att köra bil så jag gjorde nog rätt i att dra där och då.
Det verkar som att min kropp har en gräns för hur länge jag kan stå, gå och sitta innan det smäller till igen. Åkte hem vid samma tidpunkt vid förra seminariedagen också. Vanligtvis hade man tänkt att frisk luft, något annat att tänka på och rörelse borde hjälpa men det skickar mig snarare direkt tillbaka till sängen. Går det här inte över inom en snar framtid så har jag inget val än att sjukskriva mig och det är det sista jag vill då jag antingen kommer komma efter i skolan eller få lov att ta ett uppehåll.


Det var dagens sjukstatus, to be continued. Börjar ni bli trötta på att läsa om det? Jag är lika trött på att vara i det kan jag säga men eftersom att det är min vardag just nu så blir det svårt att skriva om annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)