Sofia Vähäjylkkä: Mitt psyke kommer bli en bodybuilder

onsdag 20 februari 2019

Mitt psyke kommer bli en bodybuilder

Har en ännu bättre dag idag än vad jag hade igår. Har orkat gå ut med soporna, gå ett varv inne på Ica Maxi samt att stå och vänta på min och Daniels beställning på Max utan att klappa ihop av utmattning efteråt. Framsteg! Det går sakta men säkert framåt.

Jag inser att jag tagit i lite för hårt tidigare. Var nöjd över den halva disk jag gjorde igår men efter det däckade jag. Att duscha är ett stort projekt vilket gör att jag nog är mitt äckligaste jag just nu. Har kommit fram till att det är bäst att göra det i två etapper. Först duscha kroppen och raka mig, vila i några timmar/resten av dagen och sen tvätta håret nästa gång. Funderar på om man kan spara lite energi genom att dra in en pall att sitta på också.
Det gäller verkligen att tänka efter vad man väljer att lägga sin energi på. Sen är det struligt då man blir så glad när man gör vettiga saker. Man blir så ivrig och vill fortsätta lite extra på grund av det, glädjen blir en falsk energi som slukar det sista. Jag måste sluta med de saker jag grejar med innan jag känner att jag börjar bli trött, hinner jag känna tröttheten komma så är det försent och jag måste vila längre. Det är svårt, sjukt svårt. Men jag gläds över varje framsteg, hur litet det än är.


Citatet ovan känner jag så väl igen mig i genom all kamp med psykisk ohälsa. Jag har aldrig varit svårt sjuk fysiskt så det här är helt nytt för mig. Fysisk sjukdom kan vara ett minst lika stort helvete, men fasiken vad stark jag kommer att bli efter det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)