Sofia Vähäjylkkä: En mindre bitter sjukling

onsdag 13 februari 2019

En mindre bitter sjukling

Två inlägg på en dag. Ojojoj, vad händer?

Har haft en av de bästa dagarna rent fysiskt idag sen jag blev sjuk. Är verkligen inte frisk nånstans men det är sååå skönt att få lite andrum så ni anar inte. Hade dagens värsta släng av huvudvärk imorse precis när jag vaknade, efter det har det varit dovare. Det har känts svalkande i bakhuvudet av att trycket lättat så mycket, sjuk känsla. Men skön.Så här startade jag morgonen. Alltså det här är ett stort skämt. Är inte ens kränkt utan skrattar bara för att det är för sjukt att ta in, haha. Ska iallafall göra ett nytt försök imorgon men vet inte om jag lyckas lyssna in alla instruktioner och knappa in person- och telefonnummer på under fyra minuter. Blir en skoj tävling det där.
Nej, men hon jag pratade med i telefonen sa att ett alternativ var att gå in i Region Dalarnas vårdapp och boka tid via videolänk. På så sätt kunde jag få provtagning ordinerat iallafall så det gjorde jag. Gick sen direkt till lasarettet och tog proverna och fick svar några timmar senare. Så klart visade dom absolut nada vilket inte går ihop för fem öre för mig. Självklart så ljuger inte provsvar men det är så ofattbart att man kan må så pyton och ändå syns inte ett jack shit.

Det var den historian. Min läkare från psykiatrin ringde för bara någon timme sedan. Jag har ju slutat att tro att mitt mående beror på Lamictal och han var inne på samma spår då jag inte blivit bättre på en vecka utan. Han skulle rådfråga psykiatern (som också varit starkt inne på att det berodde på medicinen) och återkomma nästa torsdag. Tills dess ska jag boka in ett besök på vårdcentralen (beroende på hur snabb jag är imorgon bitti), fortsätta gå utan stämningsstabiliserande och också fortsätta med Imovane som tidigare. Några veckor med den ska tydligen inte göra en beroende så det är skönt. Är dock en beroendemänniska ut i fingerspetsarna så jag skulle säkert kunna lyckas med det också.

Nåja, överlag så är jag nöjd. Mest för att det är en bra dag i jämförelse med de flesta dagar under den här sjukdomsperioden. Mindre nöjd med att jag inte vet varför jag mår som en råtta men det är väl som vanligt att ingenting visas på prover. Men jag är inte bitter över det. Orkar faktiskt inte vara bitter längre, särskilt inte idag då bitterheten inte pockar på mig särskilt mycket.

Nu ska jag ta och samla ihop smutstvätt och gå ner till tvättstugan. Tänk att man kan bli så glad av att orka tvätta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)