Sofia Vähäjylkkä: Byebye Lamictal

tisdag 5 februari 2019

Byebye Lamictal

Jahapp, då drar karusellen igång igen då. Har mått dåligt både fysiskt och psykiskt ett tag nu. Läste igår igenom biverkningarna på Lamictal för att se om den kunde vara boven och såg att jag hade nästan alla symtom på hjärnhinneinflammation vilket är sällsynta biverkningar. Psykiatrimottagningen tog som tur var allvarligt på det och i och med det har jag tagit Lamictal för sista gången. Läkaren trodde inte att det var hjärnhinneinflammation utan väldigt sena biverkningar. Jag tror inte det men oavsett så är det skönt att symtomen förhoppningsvis försvinner snart.

Det dryga med detta är att jag ska gå en vecka utan stämningsstabiliserande. Är nog bra för att se om det är Lamictal som orsakar detta men samtidigt vet man att bipolära antingen går in i skov eller får noll effekt av endast antidepressiva. Förmodligen går det bra, sist jag slutade med stämningsstabiliserande mådde jag toppen i två månader innan jag dök ner i en djup depression så jag hinner förmodligen inte sjunka så långt ner på endast en vecka. Men lite läskigt är det ändå.

På onsdag nästa vecka ska läkaren ringa och jag ska få börja med något annat som kan ersätta Lamictal. Känns som att jag har gått igenom hela apotekets sortiment snart, finns inte mycket mer än litium kvar. Jag avskyr det här mixtrandet med att hitta rätt medicin och dos, det kan ta år och dar. Men men, får vara glad för nu att dessa symtom snart går över iallafall.


Så här såg detta spöke med hamsterkinder ut för ett par timmar sedan. Sexiness på hög nivå.

1 kommentar:

  1. känner mig också som en försökskanin som bara går igenom meds efter meds :/

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)