Sofia Vähäjylkkä: Att diska är rätt fantastiskt

tisdag 19 februari 2019

Att diska är rätt fantastiskt

Idag är tredje dagen jag vaknar utan huvudvärk! Det är helt fantastiskt. Den smyger sig på så fort jag reser mig upp men är jag snabb med att ta migräntabletter så hinner det inte bli så farligt. Idag är också första dagen som jag inte däckar efter att ha hämtat och ätit frukost. Faktum är att jag varit vaken hela dagen (vaknade vid tolv men ändå). Det är sinnessjukt. Jag har till och med orkat tömma, fylla och slå på en maskin med disk. Det låter så fruktansvärt fjuttigt men jag är så sjukt glad över det. Kommer nog aldrig vara så glad över disk någon gång i mitt liv igen, haha.

Är det så att det här viruset är nedmosat och förintat nu/snart så innebär det förmodligen en lång återhämtningsperiod. Jag kommer att vara frustrerad över hur lite jag orkar emellanåt men samtidigt så kommer jag känna oerhört mycket lycka och stolthet också. Lycka och stolthet över så himla små saker. Första hela disken jag klarar av, första promenaden, första dagen utan solglasögon, första dagen utan värktabletter, första hela skoldagen. Första allt.
Jag slipper också känna mig så ensam som jag gjort då mamma gått igenom samma resa efter hennes utbrändhet. Det är ganska sjukt att utmattningssyndrom och sjukdomar i hjärnan kan ge exakt samma symtom och innebära samma återhämtningsprocess.


Mina fina blommor jag fick av Linda i lördags.
Nu ska jag vila ögonen lite, ignorera ångesten över allt jag inte kan och låta hoppet glöda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)