Sofia Vähäjylkkä: Svar på tal + apptips

onsdag 23 januari 2019

Svar på tal + apptips


Hej Liss! 

Jättekul att du börjat läsa bloggen. Många har frågat mig om humördiagrammet, vilket jag förstår för den är verkligen till stor hjälp för mig/oss med bipolär sjukdom. Appen heter Daylio och är helt gratis såvida man inte vill ha lite maffigare tilläggsfunktioner. Jag har gratisvarianten och har använt den i ett år snart. Den ger verkligen perspektiv och lite större tydlighet i uppåt- och nedåtgångar i humöret. Sen kan man gå tillbaka och se hur humöret ändrats månad efter månad också, minnet sviker ju ibland. Man kan även lägga till vad man gjort under dagen (jobb, umgänge med vänner, resor osv). Jag rekommenderar den starkt!

(Jag har btw också ätit Seroquel. Hade den i många år tills jag bytte pga trötthet. Rent psykiskt tycker jag att den har varit fantastisk så jag förstår att du trivs med den.)

Kram!Appen går förstås utmärkt att använda även om man inte har bipolär sjukdom eller liknande diagnos. Hade jag inte gått på p-piller så hade den säkert kunnat användas bra till att ha koll på hur humöret skiftar under menscykeln till exempel. Om inte annat så kan den hjälpa en att få en tydligare översikt över hur man faktiskt mår, det är inte alltid säkert att man har full koll på det, och då kan man även hitta faktorer att jobba på för att må bättre :-)

1 kommentar:

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)