Sofia Vähäjylkkä: Psykiatri och besök

tisdag 15 januari 2019

Psykiatri och besök

Kul att man har känt sig dum i veckor för att man inte tagit medicin för sömnen (skulle endast ta vid behov men har velat härda ut) och sen när man väl gör det inser man varför man slutade med det. Jag var typ levande död av trötthet imorse och orkade verkligen inte att ta mig utanför dörren. Strax innan två hade jag nog med ork att ta mig till Psykiatrimottagningen iallafall. Träffade "min" sjuksköterska för första gången för medicinuppföljning. Berättade om mina problem med illamående och sömn och han skulle kika på det med en läkare. Förhoppningsvis, och troligt, så kommer jag att få något lätt för att sova och också något mot illamående. När det gäller sömnen så har jag haft problem med den sedan dag ett när jag slutade med min gamla medicin och det var strax innan jul. Jag kan sova mellan 0-12 timmar per natt, det svajar alltså rejält. Sköterskan frågade mig hur jag klarade av vardagen och plugget de dagar jag inte sover och jag berättade att jag hade noll problem med det till en början. Oavsett hur lite jag sovit så har jag varit pigg och glad, och det är ju förstås inte normalt. Förmodligen har jag fått hypomana symtom av Lamictal och därför mått bra ändå men den senaste veckan har jag börjat må lite sämre - precis som man ofta gör efter en hypoman episod. Men det är ju inte särskilt lockande att söka hjälp när man mår bra, det kommer ju när all sömnbrist kommer ikapp en. The struggle av att leva med bipolär sjukdom, man älskar det när man är hög men hatar det när man är låg.

Som jag sagt tidigare så känns psykiatrimottagningen här i Falun helt fantastiska. De är verkligen hjälpsamma, hör av sig så fort de har frågor - hur små de än är, de är snabba och det känns som att de verkligen vill hjälpa en. Det är inte varje dag man får så positiv respons inom psykiatrin.


Någon rolig själ har pysslat ihop en text av grenar på stigen till vårt lägenhetshus. Jag kanske är töntig men sånt här kan göra mig så himla glad. Likaså en dag i höstas när någon lagt en sten på bänken i en busskur där det stod "you are beautiful" på. Så fint gjort istället för att klottra och förstöra saker som de flesta gör. Mer sånt!


Nu är klockan halv åtta. Jag har precis haft Jolle och Oliver på besök. Vi kikade på en halvdålig/halvbra film, käkade ostbågar och Jolle försökte lära Oliver att dansa bugg, haha. Gött med lite sällskap nu när man är ensam hemma men tentaångesten kommer ikapp mig lite då och då. Har fortfarande inte fattat att jag inte behöver stressa över den men jag vill ju bli klar så fort som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)