Sofia Vähäjylkkä: Två låga perioder på ett år

måndag 5 november 2018

Två låga perioder på ett år

Jag hade en plan i våras att jag för varje månad skulle redovisa hur mitt humör sett ut. Det höll i kanske två innan jag helt kom av mig och därför har jag inte fortsatt. Istället för det tänkte jag visa hur mitt humör sett ut från april månad tills idag. Jag har haft två downperioder på ett år vilket är väldigt mycket för att vara mig. Jag brukar nog komma upp i en, antingen en vårdepression eller en höstdepression. Min teori är att väderomslagen har varit så sjuka i år och att mitt sinne på något sätt inte klarar av det. Men nu hoppar vi in i min hjärna och ser hur mitt mående sett ut.


April
Månaden började bra men som ni ser så djupdök jag rätt rejält där runt 11-12 april. Jag var helt likgiltig en period, kände inte kärlek för någon eller något alls (nej, inte ens min familj, hur hemskt det än låter). Jag tragglade med att försöka orka med skolan men det resulterade i att jag knappt var där. Jag pluggade en halv dag till en tenta som kom i slutet på månaden och klarade den på något mirakulöst vis.


Maj
Mitt mående börjar stabiliseras och ser faktiskt riktigt bra ut enligt diagrammet.


Juni
Även här stabilt mående, om än lite "ryckigt" i början av månaden. 


Juli
Stabilt. Sommaren brukar vara den enda årstiden som är något så när safe. Resten av året går jag lite på äggskal då jag aldrig vet när en dipp kommer att komma.


Augusti
Augusti blev den mest stabila månaden av alla. Jag har nog aldrig haft ett så stabilt streck som i början på månaden. Det är nästan för bra för att vara sant.


September
I början av september drog skolan igång igen. Jag minns att jag för första gången någonsin inte kände mig klar med sommar och ledighet, trots den värmebölja vi hade. Man tycker ju att jag borde ha tröttnat med tanke på det, men icke. Kontrasten mellan sommar och höst var sjuk. Jag tänkte att jag nog skulle klara hösten rätt bra i och med att jag redan haft min årliga dos av dåligt mående i april men tji fick jag för det. Jag fick prioritera de föreläsningar jag trodde att jag skulle hänga med bäst i och skippa de andra. Jag hade knappt ork att träffa mina kompisar och det kändes som att jag bara sänkte humöret för alla jag träffade.


Oktober
Hela oktober hade vi praktik och jag tänkte att jag omöjligt skulle klara fyra veckor utan att sjukskriva mig en enda dag, men det gjorde jag! Jag har ett jävlar anamma när jag verkligen måste bita ihop. Jag vet inte om mitt humör skulle ha repat sig ändå eller om det var det där bita-ihop:andet som gjorde sitt. Oavsett så har jag mått bättre nu på slutet av oktober men det är inte riktigt i fas än känner jag. Mörkret gör sig påmint då det känns som att även det har kommit väldigt hastigt.

Nu väntar november och jag har bara registrerat lila dagar. Lila dagar är okej ("meh" kallas den lila smileyn i appen) och jag räknar lila och gröna dagar som rätt normala. Förhoppningsvis börjar det jämna ut sig lite, jag håller tummarna för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)