Sofia Vähäjylkkä: Ny medicin

tisdag 6 november 2018

Ny medicin

Vaknade tidigt imorse av att jobbet ringde och frågade var jag var någonstans. På nåt sätt hade jag blivit uppskriven på ett pass idag trots att jag inte ens blivit tillfrågad om att jobba. Som tur var löste det sig men jag hade riktigt svårt att somna om ett tag, haha.

Idag är planerna inte så mycket mer än att jag borde tentaplugga lite och sen hämta ut min nya medicin. Hade ett läkarsamtal med psykiatrin här i Falun igår och vi kom fram till att jag ska trappa in antiepileptika (Lamotrigin) och om några veckor trappa ur den stämningsstabiliserande (Seroquel) som jag äter nu. Jag är jättenervös då Seroquelen verkligen varit min lifesaver de senaste åren. Det som inte är hållbart är att jag blir extremt trött av den när jag går på en högre dos, och vid lägre dos känner jag mig istället bräcklig och väldigt sårbar. Det känns som att det inte krävs mycket för att jag ska må dåligt med den dos jag har nu. Jag hoppas innerligt att den nya medicinen fungerar bättre. Det hade varit så skönt.

1 kommentar:

  1. Vilka fina fotografier. Psyk-mediciner har hur mycket biverkningar som helst. Jobbigt. 1993-94 åt jag två olika, efter det kom jag ur depressionen och mitt liv tog fart igen. Sköt om dig. <3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)