Sofia Vähäjylkkä: När man tror att man ska slippa biverkningar men inte gör det

torsdag 8 november 2018

När man tror att man ska slippa biverkningar men inte gör det

Det kommer nog bli mycket medicinprat här på bloggis ett tag. Jag tog min första dos Lamotrigin igår morse. Jag tänkte att jag nog inbillade mig där på morgonen att jag var varm och kände mig lite febrig. Det kanske jag gjorde också, jag vet inte än. Jobbet gick iallafall bra men så fort jag kom hem så däckade jag i sängen och hade huvudvärk.
Pallrade mig upp efter ungefär en timmes powernap för att gå ner till stan och käka middag på Bishops med Linda och Johanna (bästa ♥). Kände mig lite skakig i början på middagen, kan dock bero på lågt blodsocker också. Vi hade jättetrevligt och satt länge och pratade. 
När jag kom hem började dock det riktigt dåliga måendet. Eller det började redan i bilen på väg hem. Blev så illamående att jag trodde att jag skulle spy ett tag. Mådde så fruktansvärt dåligt, kände hopplöshetskänslor, ville bara grina. Daniel var söt och lyckades muntra upp mig lite iallafall. Jag kände i huvudet att jag ville göra saker men kroppen orkade inte riktigt göra någonting. Illamåendet avtog nästan helt efter ett tag så det var skönt iallafall, men trots att jag var så matt så hade jag svårt att somna.

Idag är det en ny dag. Jag har sovit så sjukt länge att jag fick lite ångest när jag kollade klockan. Mådde mycket bättre nu på morgonen än igår kväll (förutom att toapappret var slut och att jag behövde duscha för att jag såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig, haha), antagligen för att medicinen avtagit en del i verkan då det gått ett dygn. Nu har jag svalt tablett nummer två och det tog emot kan jag säga, vill absolut inte må så där ikväll igen. Men det är bara att fortsätta att kämpa på för till slut så lär ju kroppen vänja sig. Är dock fyra veckor kvar tills jag är uppe i 100mg och det är inte förrän då den kommer ge effekt. Pjuh. 

Hoppas att ni kan hålla tummarna för mig att det här går över fort. Det roliga är att bland det första jag tänkte på igår när jag mådde dåligt var att jag inte kunde börja pyssla med min nya Bullet Journal, haha. Var så skakig att min handstil blev skitful.

Ur arkivet: en bild från en fin sommar i Lillsund med mitt hjärta. ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)