Sofia Vähäjylkkä: Jag har blivit en mes

tisdag 13 november 2018

Jag har blivit en mes

Jaha, här gick man upp klockan sju imorse helt i onödan. Eftersom jag kommer från lilla Gagnef så får man alltid kallelser till provtagningar. Det får man inte här i storstan. Prover beställs och sen får man själv ansvara för att få dom tagna, antingen genom att boka tid på vårdcentralen eller att gå ner på lasarettet. Kan ju vara bra att informera om sånt, här har jag gått och väntat på en kallelse, haha.
Gick ner till lab så jag var där klockan åtta när de öppnade. De fick ta fem rör blod och för första gången under en provtagning så höll jag på att tuppa av. Fick ligga och vila i stolen en stund och dricka vatten. Illamåendet och dimsynen gick över, gick därifrån, kom några meter i korridoren innan jag fick sätta mig ner och luta mig mot en vägg, upp igen, kom ut till hisshallarna där jag la mig platt på golvet med fötterna upp på en stol. Folk gick runt mig och undrade säkert vad jag höll på med. Mådde så fruktansvärt illa att jag höll på att spy ett tag. Övervägde att ringa och väcka Daniel så han fick komma och hämta mig.

Jag blir så frustrerad på att jag har blivit så här mesig. Jag har aldrig brytt mig om sprutor och nålar, inte ens när jag var en bebis. Sköterskan hade en teori om att jag varit med om jobbiga saker i anknytning till prover och då hade jag inte berättat nånting om mina turer till psyk. Jag tror det kommer därifrån, från inläggningarna, att jag på nåt sätt har kopplat provtagningar till när det gjordes där. Jag började bli känslig när jag läste till undersköterska och då var det en rätt bräcklig tid i mitt liv.

Nåja, jag kom hem till slut, även om jag kände mig som en gammal kärring som fick lov att gå så sakta. Vanligtvis ruschar jag fram. När jag väl kommer hem så ringer sjuksköterskan från psykiatrimottagningen och säger att det nog är bäst att vi skjuter upp besöket jag skulle haft klockan tio för att proverna nyss har tagit och att jag inte hinner få svar på alla dom. Jahaja, tänkte jag. Då har jag gått upp i onödan, tagit prover strax efter frukost när jag vet att den nya medicinen kickar in med yrsel och illamående, och sen nada. Haha, orkar inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)