Sofia Vähäjylkkä: Vad som underhåller mig just nu

torsdag 18 oktober 2018

Vad som underhåller mig just nu

Det här med vad man tycker om att lyssna på, läsa och se varierar litegrann hela tiden, iallafall för mig. Jag tänkte sammanställa mina favoriter i dessa tre kategorier nedan så får ni lite tips om ni känner att ni behöver något nytt och intressant. Kanske hittar ni något ni tycker om som ni helt har missat, kanske har ni själva tips till mig som ni vill dela med er av? Jag tackar som ödmjukast isåfall. Nu kör vi.

Att se:


TV3 Dokumentär. Är ni såna som gillar morddokumentärer är det här något för er! De här dokumentärerna är väldigt välgjorda och i en av dom får man till och med se en kort intervju med en av mördarna. Rekommenderar starkt.

New Amsterdam. Jag och Daniel har påbörjat typ en miljon serier men det är sällan vi fullföljer och ser klart dom. En ny serie som precis har börjat gå är New Amsterdam. Jag är vanligtvis inte mycket för sjukhusserier men huvudpersonen är så fruktansvärt skön att det inte går att sluta kolla. Vi båda fastnade redan vid första avsnittet. Nya avsnitt släpps varje onsdag!

Att lyssna på:
Dekonstruktiv Kritik. En podd gjord av Aron Flam. I början tyckte jag att den var svår att hänga med i då man använder sig av ganska avancerade begrepp emellanåt, men när man väl förstår och hittar rätt avsnitt och ämne är det sjukt intressant. Aron utmanar verkligen alla normer om hur man "ska" ställa sig till feminism, politik, kollektivism och annat. Han lutar lite åt samma sida som mig gällande dessa ämnen. Gillar skarpt.

Hur kan vi? En podd vars syfte är att vara så som public service ska vara men inte är - oberoende. Navid tar in gäster från alla dess håll och kanter, till och med rasister. Jag älskar att någon verkligen går in för att vara helt oberoende och väljer att visa alla möjliga människors åsikter och synvinklar. Bye bye, PK.


Att läsa:Bloggbevakning. Bästa bloggen för att (snabbt) bli uppdaterad kring vad som händer i influencervärlden. Camilla som driver bloggen lägger sjukt mycket tid på att man flera gånger om dagen ska bli uppdaterad kring bloggare, youtubers och andra kända profiler. Det bästa är att hon gör detta med ett kritiskt öga.

Egoina. Det här med bloggar går verkligen i vågor för mig. Just nu tycker jag att Egoinas blogg är den absolut bästa. Hennes sätt att skriva tilltalar mig och jag blir uppriktigt glad när just hon har lagt ut ett nytt blogginlägg. Hon har nyss flyttat in i en drömmig lägenhet dessutom så varje gång man får se bilder från hennes hem så rycker det lite i mina inredningsnerver.

1 kommentar:

  1. Men vad kul att du också gillar Aron Flam och Hur kan vi podden! Brukar lyssna på det när jag solar :) Skönt med varierade personer/gäster i deras poddar med.


    SV: Ja, det var varmt och skönt! Längtar tillbaka till värmen. Även om det är skönt att vara hemma i Sverige igen :)

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)