Sofia Vähäjylkkä: Tar tag i hösten

tisdag 4 september 2018

Tar tag i hösten

Har verkligen haft höstångest de senaste veckorna. Inser att jag inte tycker att det är optimalt att vara ledig i slutet av augusti medan alla andra börjar jobba och gå i skolan. Man får en höstångest och en "jag borde"-ångest trots att man själv är ledig, jag kan inte njuta av det. Men jag ska försöka ta tag i hösten på bästa sätt, börjar smått denna vecka och lägger i en växel till i nästa. Här kommer några små höstmål jag har inför hösten 2018:Leva snålt. Jag har nog aldrig varit så pank under min högskoletid som jag är just nu. Det bringar en hel del ångest men samtidigt tror jag att det är nyttigt att få lov att hushålla med väldigt lite pengar. Jag har som mål i september att inte lägga en enda slant på kläder om det inte är något jag verkligen behöver, och att inte äta ute lika mycket.

Börja fasa in lite motion och träning. Fick veta i slutet på juli att vi tydligen har ett gratis gym på lasarettet, det var en trevlig överraskning! Jag har velat börja gymma länge men för mig är det absolut inte värt att lägga tusenlappar på ett gymkort. Målet är en gång i veckan nu till en början. Ska fasa in rörelse riktigt riktigt sakta, på det sättet är det mindre risk att jag tröttnar och lägger av.

Äta nyttigare. "Nyttigt" i min värld är inte alls som det är i mediavärlden med kvarg och minsta möjliga kolhydratsmängd. Målet är att äta mindre ute, äta mer varierat och mer grönsaker och frukt. Fokuset måste vara på att vara snäll mot både psyket och kroppen, inte att banta.

Rensa garderoben och sälja av det jag inte vill ha. Resten skänker jag till välgörenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)